Det är en helt sinnessjuk form han visar nu, Mikael Ymer, två raka inomhustitlar på challengertouren har tagit honom till till plats 76 i världen. Det är ett ordentligt hopp han gjort senaste veckorna men det betyder inte att höstresan är över. Han har nämligen en grym chans att gå djupt även i ATP Stockholm.

Han har Sousa, Verdasco och Shapovalov i sin kvart. Ingen drömlottning men det hade kunnat vara värre också. Att få möta en svajig Sousa i första omgången får ses som en överkomlig uppgift, särskilt med den här formen han har. Ja menar, att städa av Vesely, Tsonga och Bedene i raka set på ihard, det är ruskigt starkt.

Sousa är bättre i de långsammare inomhusturneringarna, typ St Petersburg och Moskva. Därför är valet av turnering lite märkligt. Kanske att startfältet är svagare i Stockholm, men det är marginelt.

Man får lov att sätta en frågetecken kring Sousas form och framträdanden på sistone. Han har blandad vinster mot Khachanov, Chung och Auger Aliassime med förluster mot Gerasimov, Nishioka och Pospisil. Men oavsett så vet jag inte riktigt hur bra han kommer trivas mot Mikael Ymer. Han missar ju inte nu, Ymer, inte ett enda slag och Sousa lever ju på att motståndarna ska missa tillslut.

För mig är Ymer just nu det något bättre spelaren och i egenskap av hemmaplan tycker jag att han ska vara klarare favorit. Till 1,91 hos SpeedyBet , FastBet eller Bethard åker i alla fall mina polletter in.

Inte helt säker när matchen spelas, kan vara så att Ymer får skjuta fram matchen till onsdag eftersom han spelar final i en challenger nu på söndag.

This is the stats tab
This is the post tip