Dagens första ATP 500 Washington på huvudbanan spelas mellan Donald Young och Ernesto Escobedo. Visst ska Young vara favorittippad i detta möte - och är givetvis det också - men vi kan ha en "skräll" här i talangen Escobedo. I och med att Escobedo ännu är ett oprövat kort kan det vara riskabelt att spela honom som en matchvinnare, även om jag är övertygad om att chanserna är goda för att han slår Young. Dock väljer jag att försäkra och söker mig till handikappspel där vissa bolag erbjuder hela 4.5 games till Escobedos fördel. Det är intressant.

Ett helamerikanskt möte inleder herrmatcherna i Washington i dag där oddset på Young har stigit lite. Även om Young tog sig till semifinalen i förra veckans ATP 250 Newport turnering så spelade han en urusel match mot Gilles Muller, där han vare sig hade någon flyt med serven (slog endast 49% första servar och inga serveess alls) och inte heller i försvarsspelet då han inte hade några som helst breakbollar mot Muller. Efter några dagars vila är det dags att möte Escobedo.

Efter att ha spelat två matcher i kvalet i Washington, först mot Vessels med 6-1, 6-1 och sedan mot Novikov med 7-6, 6-4, så har Escobedo visat en bra form i turneringen. Escobedo har för övrigt haft en lysande form överlag på sistone. För att hitta när Escobedo senast förlorade en match med fler än 4 games får vi gå fem turneringar tillbaka. Där hittar vi 6-7, 2-6 förlusten mot Aljaz Bedene. Därefter har Escobedo mött betydligt bättre rankade spelare än Young, men inte förlorat med några stora siffror. Förklaringar är många. Dels är Escobedo duktig på viktiga poäng i matchen och dels krigar han om varje boll. Han bjuder inte på något gratis.

Därmed känns ett handikappspel givet. Linan borde ligga på 3.5 games med 50-50 sannolikhet. Men när linan är 4.5 och oddset 1.72 så kan jag inte motstå att lägga ett spel hos Bwin .

This is the stats tab
This is the post tip