Oddset på Donald Young har droppat rätt ordentligt i matchen mot Thiago Monteiro. Rätt märkligt kan man tycka vid en första anblick, Donald ska i grunden inte vara en särskilt stark grusspelare medan Monteiro slagit igenom ordentligt senaste åren och är en grusspelare att räkna med.

Men det finns ett gäng faktorer som ändrar förutsättningarna. Gruset i Houston är väldigt olikt det sydamerikanska gruset och spelat betydligt Snabbare med lägre studs, något som inte passar Monteiro särskilt bra. Brassen spelade dessutom Davis Cup i helgen där han tappade set och tvingades till tre tiebreak mot 232-rankade Roberto Quiroz. En spelare man kan tycka att han borde bolla gris med.

Formmässigt klar fördel Young som efter Australian Open haft riktigt fina resultat, förmodligen hans bästa run i karriären. Han är dessutom van att spela det den här typen av underlag, det är väldigt liknande det grus som används i challengerturneringar som Tallahassee och Savannah där han genom åren har klart dugliga framgångar.

Ju mer jag tänker på det, desto troligare känns Donald Young som vinnare här. Är ju trots allt hemmaplan i en turnering där amerikaner ofta har fina framgångar. Finns till 1,73 hos LeoVegas .

This is the stats tab
This is the post tip