För wild-card spelaren Zizou Bergs väntar en tuff utmaning i den första omgången av ATP Chengdu då Dusan Lajovic står på andra sidan nätet. En spelare som är strax utanför topp 50 men som gärna tar sig innanför linjen Något serben har en god möjlighet att göra då schemat är tacksamt i turneringen. Mitt speltips faller på att Lajovic gör jobbet mot Bergs.

24-årige belgaren Bergs håller för det mesta på Challenger-touren. Vidare försöker han kvala in till stora Grand Slams, med blandade utfall. I ett fåtal ATP 250 turneringar har han tagit sig en bit men aldrig längre än en kvartsfinal. Sist spelade han i Rennes där Liam Broady besegrades i raka set innan Mattia Bellucci blev för svår.

Lajovic, som har en titel i år från Banja Luka, har varit mycket upp och ner, för att vara en toppspelare. Högsta nivån räcker för att slå Djokovic och Sinner. Men så kan han lika gärna åka ut tidigt i en nästkommande turnering. Det som talar för att han kan ta sig långt är formen från Davis Cup spelet där han besegrade sist Seongchan Hong i raka set.

Lajovic solklar favorit?

Detta blir första mötet mellan Zizou Bergs och Dusan Lajovic. Spelbolag har valt Lajovic som en liten favorit till seger, men oddset har sedan dess stigit på honom. I min bok borde Lajovic klara av att slå ett relativt formlöst motstånd som Bergs minst två gånger på tre försök. Allt över 1.50 i vinnarodds på Lajovic är av värde.

Mitt spel blir att Lajovic vinner matchen, till 1.75 i odds, hos Pinnacle.
This is the stats tab
This is the post tip