En säkert revanschsugen världsetta i form av Novak Djokovic kommer vara motiverad när han representerar Serbien i ATP United Cup. I sitt första möte, efter förlusten i Davis Cup semifinalen mot Italien, ställs han mot kinesen Zhizhen Zhang - för första gången någonsin. I veckan kraschade han presskonferensen med Zheng Qinwen och Zhang Zhizhen. På Nyårsafton är han en enorm favorit till seger mot Zhizhen Zhang. Här är mitt speltips!

Zhizhen Zhang har redan spelat en match i turneringen. Efter att ha hamnat i underläge mot Jiri Lehecka lyckades Zhang vända tillställningen och vinna de övriga två seten. En fin prestation av 27-åringen som är rankad på plats 58 på ATP-touren. I slutet av 2023 var formen helt okej - med undantag av ett par mindre bra insatser. Svårast möjliga motstånd väntar i nästa landskamp.

Inte bara för att Djokovic står på andra sidan nät. Det är en världsetta som säkert vill ge svar på tal direkt, efter förlusten mot Jannik Sinner i Davis Cup. Det blev hela 7 titlar under 2023, med segrar i Australiska Öppna, Franska Öppna och US Open - samt en finalförlust i Wimbledon mot Carlos Alcaraz. Allt talar för att Nole kommer vilja rivstarta den nya säsongen med en seger.

Djokovic flera nummer större?

I min bok lutar detta starkt mot att bli en parkpromenad. Även om Zhang är varm i kläderna väntar en helt annan typ av motståndare, som spelar på en mycket högre nivå. I slutet av säsongen tappade Zhang vissa matcher och förlorade med större tal. Ett liknande öde kan det mycket väl bli mot Nole.

Mitt spel blir att Djokovic täcker handikapp linan på -5,5 games, till 1.85 i odds, hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip