Dagens rek är till Solvalla lopp 5 som ingår i kvällens V64 tävlingar. Jag spelar nummer 1 Alwoods Joker mot nummer 10 Dallas Brick.

Alwoods Joker har gjort en start i ny regi för Reijo Liljendahl efter lång vila och då satt han i tredje ytter men galopperade efter 950 meter fast ställde sig och gick med i ryggar sista 650 meterna men tog inget nämnvärt utan fick nöja sig med sjätteplatsen i ett lopp som vanns av Ridgehead Mateo men med det loppet i kroppen nu så tror jag på en klart vassare insats den här gången.

Från det här spåret så tror jag Alwoods Joker kan öppna rätt bra då han brukar ofta ta spets med framspår med bil och skulle Ulf Ohlsson som kör hästen lyckas hålla upp ledningen så kan det räcka en bit här även om han inte har vunnit från spets, men det är kort distans nu och jag tror han är långt framme från ledningen här. Nummer 3 Todays Victory öppnade snabbt till spets senast och är tänkbar att utmana om ledningen om Claes Sjöström laddar rejält från start, men då tror jag att Alwoods Joker sitter i vinnarhålet och kan då bli farlig med en eventuell lycka till slut och ska ha bra chans att vara före Dallas Brick i mål.

Alwoods Joker kommer att tävla med någon form av stängt huvudlag nu och i en jänkarvagn och dessutom blir det lättning i balansen meddelar man från stallet.

Dallas Brick är en fyraårig valack som tränas av Timo Nurmos som har visat fin kapacitet vid en del tillfällen och hittills har det blivit tre segrar på sju försök, men det har även blivit två galopper. Senast förstörde en galopp dagen i ett V75-lopp som vanns av Andy Pandy One. Dallas Brick kan avsluta loppen starkt och kan bli farlig om Jorma Kontio kan servera hästen en bra löpning.

För er som spelar V64 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

Alwoods Joker - Dallas Brick
Solvalla lopp 5
Spel: H2H 1
Odds: 1.70 LeoVegas , Unibet , bet365

This is the stats tab
This is the post tip