Dagens rek är till Åby lopp 9 som ingår i kvällens V64 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar nummer 4 Bag’s Simoni mot nummer 3 Galvani Boko.

Bag’s Simoni är mycket kvick iväg och näst senast blev det spets i 08-fart i 500 meter och det blev lite för tufft och han fick nöja sig med tredjeplatsen bakom vinnande Zio Tom Jet.

Senast bestämde han i ledningen och åkte dit sista biten och fick nöja sig med andraplatsen bakom vinnande Viking’s Topline via 11,8 sista 800 meterna. Här är det spetsläge på nytt och ett varv kortare nu så om ledningen kan nås utan någon större strid så kan det vara läge för en seger om Henna Halme som kör hästen slipper att utstå alltför hård press under vägen.

Det blir barfota runt om precis som senast meddelar man från stall Veijo Heiskanen och man har även testat norskt huvudlag i träningen och det fungerade väl och det kan ha en bra effekt i loppet nu.

Galvani Boko har fått en träningsperiod och ska nu göra årsdebut. Han har tränat flitigt och Peter Untersteiner är nöjd med honom så han borde göra ett bra lopp.

Senast han startade var det vinter och voltstart och då gick han med skor och vanlig vagn. Nu blir det bike och barfota runt om och han kommer även att gå med murphy istället för norskt huvudlag.

För er som spelar V64 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

Bag’s Simoni - Galvani Boko
Åby lopp 9
Spel: H2H 1
Odds: 1.75 Unibet

This is the stats tab
This is the post tip