Det är V86 tävlingar på Åby & Solvalla ikväll. I Åby lopp 7 spelar jag nummer 6 Lovely O.O. mot nummer 7 Gaagaa Rivner.

Lovely O.O. har galopperat en hel del tidigare men i den senaste starten så var hon duktig och då kom karriärens hittills första seger. Hon har bra farter i sig och med lopp i kroppen nu efter en tids frånvaro kan hon vara klart förbättrad till den här starten.

Lovely O.O. satt i tredje utvändigt innan hon gick på i tredjespår med 700 meter kvar av loppet och hon kom då med en stark avslutning och på linjen så tog hon ner den ledande Ego Sisu till vinst senast.

Felfri nu så kan Lovely O.O. öppna rätt bra och det är brist på startsnabba hästar som har framspår. Med en offensiv Robert Bergh i vagnen här så tror jag hon laddas mot ledningen och kostar det inte alltför mycket kraft att komma till täten så kan hon leda loppet länge och då tror jag hon har en god chans att vara före nummer 7 Gaagaa Rivner i mål.

Den Robert Bergh tränade Love You avkomman Lovely O.O. har tävlat barfota runt om i de fyra senaste loppen och det verkar ha höjt henne ett snäpp.

Lovely O.O. kommer troligen att tävla barfota runt om samt med ett öppet huvudlag som senast men eventuellt kan det bli hybridvagnen istället för den vanliga som hon har haft tidigare.

Gaagaa Rivner är ett fyraårigt sto som har startat sju gånger hittills. Hon har vunnit tre av dessa. Hon galopperade bort sig i platsstriden för tre starter sedan.

Gången efter det så hade Gaagaa Rivner full kontroll vid en lätt seger från ledningen. Hon travade i ledningen senast också men hon kunde inte stå emot en vass Kali Smart som plockade ner henne så det slutade med en andraplats.

Lite lurigt läge för Gaagaa Rivner med ett spår långt ut på vingen så det finns risk att hon blir hängandes men kommer hon ner i en hygglig position innan hon sätter in attacken så kan hon vara med och kämpa om en framskjuten placering.

Gaagaa Rivner känns bara fin i träningen och hon är bra för klassen så löser det sig med positionerna så kan hon duga en bit mot det här motståndet.

Gaagaa Rivner kommer troligen att tävla med ett öppet huvudlag med murphy samt i en vanlig vagn och barfota bak som senast meddelar Peter Untersteiner.

Gaagaa Rivner - Lovely O.O.
Åby lopp 7
Spel: H2H 2
Odds: 1.90 bet365

This is the stats tab
This is the post tip