Dagens rek är till Färjestad lopp 5 som ingår i kvällens V64 tävlingar. Jag spelar nummer 4 Thunder Rick mot nummer 11 Global Unesco.

Thunder Rick kommer med två raka andraplatser i raden. Han höll farten godkänt invändigt senast och gången före det höll han bra från ledningen som tvåa bakom vinnande Vicini Axang.

Här tror jag att Linda Sedström som kör Thunder Rick har ledningen i sikte och om så skulle bli fallet så kan han bli svår att plocka ner för övriga ekipage om han slipper att utstå alltför hård press under vägen i spets men oavsett så tror jag på bra chans att han är före Global Unesco i mål här.

Thunder Rick är en femårig valack som tränas av Johan Sedström. Han har startat 18 gånger tidigare och har vunnit fyra gånger och han har även varit topp tre i 44 % av loppen och med en bra löpning i den främre träffen här så tror jag han är med i segerstriden på nytt.

Global Unesco har galopperat mycket tidigare men ståtar nu med två raka segrar. Han såg stark ut senast när han avgjorde från dödens och felfri här så kan han bli svår att stå emot om Per Nilsson som kör hästen kan bli fint framdragen under slutvarvet men han är inte att lita på.

Det har strulat mycket under en längre tid för Global Unesco fast han var väldigt bra senast och vann med krafter kvar och han går framåt för varje lopp han får i kroppen men spåret är dåligt och det kan ställa till det här.

Global Unesco kommer att tävla med ett helstängt huvudlag samt i en vanlig vagn och med skor runt om som senast, säger Berne Gustafsson.

För er som spelar V64 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

Global Unesco - Thunder Rick
Färjestad lopp 5
Spel: H2H 2
Odds: 3.20 Unibet

This is the stats tab
This is the post tip