SVERIGES BÄSTA TRAVBONUS - Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365 .

På tisdagen avgörs Hugo Åbergs Memorial på Jägersro. Jag spelar att nummer 2 Tae Kwon Deo vinner loppet.

Tae Kwon Deo var ruggigt läcker att skåda när han klev fram utvändigt om ledande Snowstorm Hanover med varvet till mål och från dödens krossade han sitt motstånd och kom i mål i det närmaste okörd i Håkan "Lillis" Olssons lopp på Örebro för tre starter sedan.

I Elitloppsförsöket gången efter det så blev galopp direkt. Senast så hade Tae Kwon Deo ett uselt utgångsläge i Kalmarsundspokalen för en dryg månad sedan. Adrian Kolgjini körde då offensivt och tryckte till och tog över ledningen ut på slutvarvet och sedan så var han helt överlägsen på en vass tid.

Tae Kwon Deo fick en drömlottning nu och från stallet meddelar man att han är i toppform. Sitter Adrian Kolgjini i en vettig position inför avgörandet så tror jag han sänker det här gänget över upploppet.

Tae Kwon Deo kommer fortsatt att tävla barfota runt om samt i en jänkarvagn. Eventuellt blir det blinkershuvudlag som han hade när han vann SprinterMästaren ifjol.

Tae Kwon Deo har sedan flytten från Jimmy W Takter gjort 15 starter i Adrian Kolgjinis träning. 5 vinster har det blivit och han har även varit topp tre i 60 % av loppen. Klaffar det med löpningsförloppet så tror jag han kan bättra på den statistiken här.

I grund och botten är Tae Kwon Deo en snabb häst och han kommer att lära sig öppna fort så småningom men det är osäkert om Adrian Kolgjini väljer att ladda med tanke på galoppen i Elitloppet. Han gick 09,6 över kort distans vid vinsten senast och han kan nog gå en sekund Snabbare och då borde det räcka en bit här.

Den värsta motståndaren till Tae Kwon Deo anser jag vara nummer 10 Ecurie D. som fortsatt är obesegrad efter 11 starter. Han tog över ledningen efter 600 meter och han vann sedan lätt med sparade krafter över lång distans senast.

Ecurie D. är bara fyra år och det är första gången han är ute mot den äldre eliten nu och dessutom från bakspår över kort distans. Löser det sig med positionerna samtidigt som det blir tuff körning där framme så kan han bli farlig över upploppet.

En annan motståndare till Tae Kwon Deo är nummer 4 Double Exposure som har varit duktig i årets fyra starter. Hon inledde med två raka segrar innan hon provade lyckan i Jämtlands Stora Pris från ett dåligt läge. Hon avslutade då väldigt starkt i skymundan även om det bara räckte till en fjärdeplats bakom Handsome Brad som vann det loppet.

I Kalmar senast så var Double Exposure tillbaka i vinnarcirkeln efter en lätt vinst från spets. Jag tror hon tar ledningen här men utifrån kommer nog nummer 5 Vitruvio att laddas och det luktar en rejäl körning här vilket jag tror kan vara gynnsamt för min vinnare i slutändan.

I övrigt kan 7 Campo Bahia som travade i dödens senast och tog ner den ledande Stoletheshow men då kom Forfantone Am med en härlig avslutning så han fick nöja sig med andraplatsen vara intressant.

Spår lite långt ut för Campo Bahia här men kan Marc Elias slinka ner i en vettig position så kan han bli att räkna med attacken sätts in. Han är anmäld barfota runt om nu och så har han inte tävlat tidigare åtminstone inte på svensk mark vilket kan ha en god effekt.

Nummer 5 Vitruvio fick ett jobbigt lopp i Oslo Grand Prix näst senast när det blev en utdragen spetsstrid. Senast så vann han i Kymi Grand Prix.

Jag tror att Björn Goop som både tränar och kör Vitruvio laddar rejält den första biten och kan han trycka sig till spets utan att ödsla alltför mycket krafter så stiger hans chanser men skulle det vankas svar så blir det tuffare för honom att vinna loppet.

2 Tae Kwon Deo
Hugo Åbergs Memorial
Lopp 10 Jägersro tis 28/7
Spel: Vinnare
Odds: 4.50 bet365

This is the stats tab
This is the post tip