Dagens rek är till Solvalla lopp 10 som ingår i kvällens V86 Xpress och Dagens Dubbel. Jag spelar att nummer 3 Cesare Borgia vinner loppet.

Cesare Borgia har gjort tre starter för Conrad Lugauer och har gjort allt rätt och tagit tre raka segrar från ledningen. Här tror jag att Marc Elias som kör hästen är ute efter ledningen på nytt och om han skulle komma till spets utan någon större strid så tror jag att han blir svårslagen här.

Senast tog han ledningen på ett par steg och från ett passande utgångsläge är det upplagt för spets igen. Han kommer att tävla med skor runt om samt ett öppet huvudlag och vanlig vagn på nytt, säger Marc Elias.

Cesare Borgia är en fyraårig Raja Mirchi avkomma som har imponerat i sin nya regi och jag tror inte att han får svar om ledningen och skulle han få bestämma som han vill där framme så blir han inte lätt att plocka ner för övriga ekipage.

Cesare Borgia har vunnit på Solvalla tidigare och har även vunnit med Marc Elias i sulkyn. Då de flesta motståndarna ser klart sämre ut eller gör årsdebut så tror jag på bra chans till en ny seger här.

Den värsta motståndaren i loppet anser jag vara nummer 10 Look Håleryd som inte har startat sedan kriteriekvalet ifjol men han är mycket tränad meddelar man från stallet fast efter så här lång vila är han lite svårbedömd men om det skulle bli bra tempo på tillställningen så fäller han många hästar till slut och kan då bli att räkna med här.

En annan motståndare till min vinnare är nummer 1 Solkattens Chiron som kommer med två raka segrar. Han blir troligen över från innerspåret men skulle det lösa sig så kan han duga en bit här men får ses främst som ett platsbud.

För er som spelar V86 Xpress och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

3 Cesare Borgia
Solvalla lopp 10
Spel: Vinnare
Odds: 1.80 Unibet

This is the stats tab
This is the post tip