Jag tycker mig ha hittat ett intressant drag under Solvallas V75-tävlingar idag. Hästen är 9 Leonas Sami och startar i lopp 10 som är V75s sjätte avdelning och Dagens Dubbels första avdelning.

Loppet är en final av Klass 1 med 220 000 kr i förstapris. För er som även spelar V75 är Leonas Sami endast streckad på 2% i skrivande stund. Spelstopp kl 18.18 hos bet365 och loppet körs kl 18.26.

Favorit i loppet är 3 Strong Heartbeat. En mycket fin och lovande travare som dock fortfarande är orutinerad och endast fyra år gammal. Han har endast gjort sju starter så här långt i karriären. Jämfört med ex mitt drag Leonas Sami som gjort 38 starter och har mycket mer rutin. Det som talar för favoriten är dock att han vunnit sex av sju starter.

Strong Heartbeat är bra men då han idag med största sannolikhet kommer få svar i spetsstriden av 1 Betting Rebel riskerar han en tung löpning. Han kan vinna ändå men på grund av det här tycker jag det är värt att försöka hitta alternativ och hästar som kan vinna bakifrån. Då det kan bli så att Betting Rebel och Strong Heartbeat kör hårt mot varandra.

Den mest intressante av övriga är i mitt tycke 9 Leonas Sami. Som har ett bra spår i form av nummer 9 då han är i andraspår direkt i rygg på nummer 2. Med alternativet att välja rygg på den trolige ledaren 1 Betting Rebel och chansa invändigt.

Leonas Sami var inte bra senast men det tror jag var medvetet då man siktade helt på det här loppet med 220 000 kr i förstapris i stället för det senaste loppet med 35 000 kronor i förstapris. En viss skillnad och senast preparerades han bara för att vara så bra som möjligt den här gången. En gång då han ska tävla barfota runt om vilket är en mycket intressant ändring.

Leonas Sami visade näst senast att han håller V75-klass då han vann säkert från fjärde ytter i sällskap som liknar det här. Ok, Strong Heartbeat var inte med då men i övrigt höll det loppet inte mycket sämre klass. Leonas Sami har därför mycket märkligt blivit väldigt underskattad den här gången. Lite oklart varför men troligtvis för att han inte var som bäst senast. Något som jag tror var medvetet och som vi därför kan bortse helt ifrån.

Blir det bara lite körning vilket inte alls är omöjligt och Leonas Sami spurtar på ett liknande sätt som näst senast. Dessutom utan skor den här gången vilket borde göra honom ytterligare förbättrad så tror jag att han blir mycket farlig i spurten. Då oddsen är alldeles för höga är det givet att testa. Jag spelar både vinnare och plats (1-3).

Speltips lopp 10 Solvalla lör 28/3:
9 Leonas Sami Vinnare/Plats. Vinnarodds 20.00 och platsodds 4.25 hos bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip