Dagens rek är till Bollnäs lopp 10 som ingår i eftermiddagens V75 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar att nummer 1 Makethemark vinner loppet.

Makethemark radar upp topplopp. Han satt fast med sparade krafter i mål i Sundsvall Open Trot senast och efter det så fick han ta det lugnt en vecka och sedan har han tränat på som vanligt igen meddelar Petri Salmela.

Näst senast så var han ute i Åby Stora Pris och hade då ett dåligt läge och fick en löpning i femte utvändigt innan han gick med i rygg på Propulsion som satt bättre på det under slutvarvet och han gjorde en stark avslutning till andrapriset bakom Propulsion då.

Nu har Makethemark lottats till innerspår bakom bilen men det hade han även i Elitloppsförsöket på Solvalla i maj och trots startsnabba hästar utvändigt om honom då så höll han upp ledningen för att sedan släppa till Readly Express.

I Elitloppsförsöket så var det 1609 meter jämfört med 1640 meter som gäller nu men jag tror Makethemark håller ut nummer 2 Coktail Fortuna som kan lägga iväg riktigt fort den första biten och skulle han lyckas med det så är mycket vunnet.

Innerspåret på Bollnäs bana är bra så jag tror att övriga hästar får svårt att ta en hel längd på Makethemark i startögonblicket här och i spets så blir han svårfångad för övriga ekipage.

Skulle Makethemark bli överflyglad i starten så finns även chansen att Ulf Ohlsson som kör hästen kan hitta ut i andraspår med min vinnare och han kan då bli farlig om han får spara speeden fram till upploppet.

Inga ändringar är aktuella så Makethemark kommer att tävla med ett öppet huvudlag samt barfota runt om och i en jänkarvagn meddelar man från stallet.

Den värsta motståndaren till min vinnare anser jag vara nummer 4 Sorbet som vann en lite billigare Gulddivision i Rättvik näst senast och gången efter det så gick han i mål med sparade krafter i Sundsvall Open Trot.

Sorbet kan öppna fort men jag tror inte han tar sig förbi min spik i starten och skulle han få göra mycket av grovjobbet utvändigt så blir det tuffare att vinna loppet.

En annan motståndare till Makethemark är nummer 7 Nadal Broline som avslutade vasst via 08 tempo sista 800 meterna fram till tredjeplatsen bakom vinnande Ringostarr Treb i Sundsvall Open Trot senast.

Nadal Broline fick ett dåligt läge och riskerar att hamna på vingel här men om det klaffar med positionerna så kan han bli farlig den sista biten med en liknande avslutning som senast.

För er som spelar V75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen idag.

1 Makethemark
Bollnäs lopp 10
Spel: Vinnare
Odds: 2.70 Unibet

This is the stats tab
This is the post tip