Dagens rek är till Lindesberg lopp 10 som ingår i kvällens V86 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar att nummer 8 Mattie är topp tre i loppet.

Mattie gjorde årsdebut senast och spurtade riktigt vasst via 13 tempo sista 800 meterna i vida spår till tredjeplatsen bakom vinnande Livi Memory från långt ner i kön då. Hon hade ett risigt utgångsläge den gången från spår 14 så hon borde kunna komma lite bättre på det här.

Med ett lopp i kroppen nu så kan hon vara klart förbättrad till den här starten och om Jorma Kontio som kör Mattie kan servera henne en bra löpning så kan det räcka långt här och hon är stark och rejäl och löser det sig med positionerna så har hon bra chans att vara sämst trea i mål här.

Mattie kommer att tävla barfota runt om samt med ett helstängt huvudlag och i en jänkarvagn rapporterar man från stall Timo Nurmos.

Mattie är ett femårigt sto som har gjort 24 starter tidigare och på dessa så har hon tagit 3 vinster och har varit topp tre i 42 % av loppen och jag tror att dessa siffror kan förbättras ikväll.

Den värsta motståndaren i loppet anser jag vara nummer 4 Fossens Wally som galopperade i ledningen men svarade för en strålande upphämtning via 12 tempo sista 1800 meterna och nådde femteplatsen bakom vinnande A'Nana De Bohem senast.

Fossens Wally kan öppna bra och om Magnus Jakobsson som kör hästen kan hitta till ledningen smärtfritt så kan hon leda loppet länge om hon slipper att utstå alltför hård press under vägen och hon ska räknas tidigt.

En annan motståndare till Mattie är nummer 10 Esta som kommer med en färsk seger i raden. Då tog hon hand om ledningen och släppte och kom sedan loss från vinnarhålet och plockade ner sitt motstånd den sista biten och om Carl Johan Jepson kan slinka igenom bra från det här läget så kan hon bli att räkna med om det blir ett bra tempo på tillställningen.

För er som spelar V86 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

8 Mattie
Lindesberg lopp 10
Spel: Plats
Odds: 2.00 Unibet

This is the stats tab
This is the post tip