Dagens rek är till Solvalla lopp 12 som ingår i eftermiddagens V75 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar att nummer 13 Callmesally är topp tre i loppet.

Callmesally har gjort åtta starter i sin nya regi för Mikko Aho och hälften av dessa har slutat med segrar. Hon var mycket fin när hon senast spurtade till seger på Jägersro och vann med krafter kvar.

Nu har Callmesally springspår på tilläggsvolten så om Örjan Kihlström kan hitta ner i ett vettigt slagläge så tror jag hon blir svår att stå emot över upploppet fast oavsett så ska hon ha bra chans att vara sämst trea i mål här.

Callmesally har utvecklats en hel del på slutet. Hon hade tidigare problem att tävla bakom hästar men sedan hon kom till sin nya regi så har hon fått träna bakom hästar hela tiden så numera är hon allround och hon är vass på speed samtidigt är hon tuff och kan göra en del själv i loppen och Mikko Aho som tränar Callmesally låter väldigt nöjd med henne.

Man har siktat mot den här Diamantstofinalen med Callmesally sedan senaste starten och förberedelserna har gått som planerat. Planen är att köra barfota runt om och i övrigt blir det vanlig vagn och ett helstängt huvudlag som tidigare meddelar Mikko Aho

Den värsta motståndaren till Callmesally anser jag vara nummer 4 Dixie Brick som har gjort en fin comeback och ståtar nu med två raka segrar.

Spår fyra i volten är inte bra för Dixie Brick så galopprisken är överhängande men om hon skulle kliva iväg i rätt gångart så har hon kapacitet som duger en bit mot det här gänget.

En annan motståndare till Callmesally är nummer 3 Betting Queen som kommer från en seger men har efter den vinsten bytt regi och gör nu första starten för Robert Bergh.

Från ett fint utgångsläge här så kan Betting Queen vara långt framme på nytt om det löser sig med positionerna men jag tycker Callmesally har större chans i det här loppet.

För er som spelar V75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen idag.

13 Callmesally
Solvalla lopp 12
Spel: Plats
Odds: 2.00 Unibet

This is the stats tab
This is the post tip