Lopp 5 - 2140m Auto

9 Aloha Chip var ute i ett tufft lopp i december men räckte inte till där och har pausat sedan dess och den här gången är motståndet enklare. Formen är aningen svårbedömd efter tre månaders frånvaro men vad som är anmärkningsvärt är att han är anmäld barfota direkt och på tre försök med den balansen har det blivit två segrar och en galopp. Är han i ordning blir han inte lätt att stå emot över upploppet.

8 Digital Ocean håller kanonform för dagen och i det här loppet borde det räcka långt. Ett åttonde-spår är inte optimalt men om kusken är offensiv från start är jag inte alls främmande för att han kan utnyttja startsnabbheten för att forcera sig till tät efter en bit. Det är inte alls säkert att kusken har samma taktik i sikte och det kan bli trafikproblem. Men när man får 2,25 på att man placerar sig topp-3 i loppet så testar jag att spela.

11 Hitthebar är osäker men kapacitetsmässigt är det en av de bättre hästarna i fältet och han har stött på tuffare hästar än vad han möter nu tidigare i karriären och han tog två imponerande segrar med barfotabalans under hösten med kusken Paul Robertsson. Paul Robertsson har därmed inte förlorat med hästen på två försök och det känns såklart spännande.

12 Svempa Laday har jag trott en del på under vintern mot tufft motstånd med det har saknats det där riktiga trycket. Han har annars visat fina fartresurser och skorycket nu känns som att det kan ge en extra kick. Läget är såklart besvärligt och han måste ha tur på vägen men jag tror inte att han är mycket sämre än någon annan i det här loppet.

För den som spelar V64 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen.

8 Digital Ocean
Lopp 5 - Åby
Spel: Plats
Odds: 2,25
Bolag: LeoVegas

Lycka till

This is the stats tab
This is the post tip