Dagens rek är till Umåker lopp 5 som ingår i kvällens V64 tävlingar. Jag spelar att nummer 7 Amazato vinner loppet.

Amazato är en finsk gäst som gick bra efter galopp på Solvalla för tre starter sedan. Hon har gått 14-tider hemma i Finland i de två senaste starterna och kan hon göra om det här så kan det räcka en bit här om Jari Kinnunen som kör hästen kan servera henne en bra löpning.

Amazato började lite svagt i årsdebuten men trivdes inte med broddar och var vassare med sommarbalans på Solvalla. Hon har efter det gått med murphy på vänster sida på sistone och det har varit till en stor hjälp då hon har blivit enklare att köra då. Med ett bättre läge senast så hade hon varit med och utmanat om segern i Forssa senast fast nu fick hon nöja sig med en tredjeplats.

Amazato är ett treårigt sto som har en vinst på nio starter hittills men ikväll tror jag att det är läge för att dubbla den skörden. Hon kan öppna rätt bra fast kusken vill inte ha dödens men om hon kan undvika den positionen så tror jag att hon blir svårstoppad här om Jari Kinnunen som kör hästen kan slinka ner i ett vettigt slagläge och kan hitta bra ryggar under slutrundan i detta lilla fält med endast sju motståndare.

Den värsta motståndaren i loppet anser jag vara nummer 1 Power som efter andraplatsen i debuten har tagit två lätta vinster. Här är det inte så många motståndare men spåret är lurigt och han riskerar att bli över från start när han nu gör första starten bakom startbilen fast om det skulle lösa sig så kan han vara långt framme på nytt.

En annan motståndare till min vinnare är nummer 5 Enge Sargon som gick bra som tvåa bakom en överlägsen Global Adventure senast. Här är det debut i ny regi för Rikard N Skoglund och då han kan öppna rätt bra från start är det inte omöjligt att han sitter i ledningen i ett tidigt skede och skulle så bli fallet så kan han leda loppet länge om han slipper att utstå alltför hård press under vägen.

För er som spelar V64 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

7 Amazato
Umåker lopp 5
Spel: Vinnare
Odds: 2.85 LeoVegas , Unibet , bet365

This is the stats tab
This is the post tip