Dagens rek är till Östersund lopp 5 som ingår i kvällens V86 tävlingar. Jag spelar att nummer 10 Brenne Berna vinner loppet.

Brenne Berna gjorde det bra vid vinsten på Bjerke för tre starter sedan. Gången efter det så galopperade hon i början av loppet men hon kom tillbaka och landade i dödens med varvet till mål och sedan så blev hon trött och tappade travet så hon slutade oplacerad i ett lopp som vanns av Briskeby Anna.

i uttagningsloppet till denna final så satt Brenne Berna långt bak i kön innan hon avancerade i spåren och via en stark avslutning så närmade hon sig den ledande Alfa Lina meter för meter men hon tog sig aldrig förbi så det slutade med en andraplats.

Brenne Berna är väldigt speedig och hon har bra farter i sig. Kan Öystein Tjomsland få lite draghjälp under slutrundan så har hon en härlig avslutning att tillgå och över det långa upploppet här så tror jag hon kan bli svår att stå emot.

Brenne Berna kommer troligen att tävla med skor och i en jänkarvagn precis som hon tävlade senast. Det är den bästa chansen av Öystein Tjomslands tre stycken i loppet.

Brenne Berna är ett fyraårigt sto som tränas av Öystein Tjomsland. Hon har startat 11 gånger tidigare. 3 vinster har det blivit hittills och hon har även varit topp tre i 73 % av loppen. Löser det sig med positionerna så tror jag hon har en god chans att ta en ny seger här.

Den värsta motståndaren till Brenne Berna anser jag vara nummer 1 Alfa Lina som besegrade min vinnare i kvalet. Hon öppnade då fort från bricka 7 och tog hand om ledningen och från den positionen försvarade hon sig hela vägen till seger.

Med den startsnabbheten Alfa Lina besitter så gäller hon som spetsfavorit igen. Skulle Lars-Erik Karlsson som kör hästen sedan få fuska bort en del av loppet där framme i täten så kan det räcka hela vägen till en ny seger.

I övrigt kan nummer 2 Norheim Borka som har vunnit två av de tre senaste loppen vara intressant.

I uttagningsloppet senast så tog Norheim Borka över ledningen från Järvsö Majlis in i den första kurvan och sedan så vann hon i överlägsen stil från den positionen.

Norheim Borka är jämn och bra men hon har nog inte riktigt samma form som Brenne Berna meddelar man från stall Öystein Tjomsland.

Norheim Borka är heller inte helt att lita på men felfri nu så är hon stark den sista biten. Intressant med Örjan Kihlström för första gången.

För er som spelar V86 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

10 Brenne Berna
Östersund lopp 5
Spel: Vinnare
Odds: 2.00 Unibet , Casumo & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip