Dagens rek är till Åby lopp 5 som ingår i eftermiddagens V75 tävlingar. Jag spelar att nummer 11 Elliot Coger är topp tre i loppet.

Elliot Coger har stångats mot tuffa motståndare hela tiden och senast på Solvalla så var det Milligan’s School och Handsome Brad som var etta och tvåa i mål och de är båda två med i Olympiatravets final och han gjorde ett klart bra lopp då mot hårt motstånd.

Den långa distansen trivs han bra på vilket 10 vinster på 25 starter över distansen visar och på dessa har han varit på plats i 76 % av loppen så om Fredrik Persson som kör hästen kan servera honom en bra löpning så kan han bli svår att stå emot över upploppet och då tror jag på bra chans att han är sämst trea i mål.

Elliot Coger tävlade med ett halvstängt huvudlag för första gången senast men man tyckte han blev lite stressad, så det blir ett öppet huvudlag som före det och det blir barfota fram samt svensk jänkarvagn precis som senast meddelar Fredrik Persson.

Trots dubbla tillägg här så tror jag Elliot Coger kan bli farlig över upploppet om han kan få bra draghjälp och slipper att göra alltför mycket av grovjobbet under slutrundan för han har gått bra i Gulddivisionen i vinter och går ner lite i klass här.

Den värsta motståndaren i loppet anser jag vara nummer 1 Amazing Dream N.O. som gick bra som tvåa bakom vinnande Gretzky B.R. senast. Det är första gången han ska ut på distansen fast det tror jag han klarar av och från ett perfekt spår här så sitter han fint till direkt och ska räknas tidigt. Körspö är en stor fördel.

En annan motståndare till Elliot Coger är nummer 3 Whipped Eggs som har gjort bort sig med galopp i tre av de fem senaste starterna men felfri nu så tror jag att Örjan Kihlström söker sig framåt mot ledningen och skulle han komma till spets utan någon större strid så kan han bli svårfångad om han skulle få fuska bort en del av loppet i den positionen.

För er som spelar V75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen idag.

11 Elliot Coger
Åby lopp 5
Spel: Plats
Odds: 2.20 Unibet

This is the stats tab
This is the post tip