Dagens rek är till Axevalla lopp 5 som ingår i eftermiddagens V64 tävlingar. Jag spelar att nummer 10 Erwin vinner loppet.

Erwin har fått ett lopp i kroppen nu efter lång frånvaro och avslutade då bra via 09,5 sista 700 meterna fram till tredjeplatsen bakom vinnande Gento.

Här är det klart enklare motstånd än senast fast det är ändå inte helt lätt att vinna från dubbla tillägg men utan strul så fäller han många hästar till slut och jag tror att han kan bli svårstoppad här.

Från innerspår i volten här så kan Erwin få en bra start då han kan öppna rätt snabbt och om han kan hitta loss så tror jag Stefan Söderkvist som kör hästen har bra chans att ta hem det här loppet.

Erwin ska lättas lite i balansen den här gången men kommer fortfarande att gå med skor samt i en vanlig vagn och med ett öppet huvudlag, säger Christer Karlsson som tränar.

Den värsta motståndaren i loppet anser jag vara nummer 1 Brottarn som fullföljde godkänt till andraplatsen bakom en överlägsen Carozzo senast. Här tror jag att Mikael J Andersson som kör hästen sitter i spets omgående och om han skulle få trolla bort en bit av loppet i ledningen så kan han leda loppet länge.

En annan motståndare till min vinnare är nummer 9 Shutter Island som galopperade bort en trolig seger 250 meter från mål senast och från springspår på tilläggsvolten här så tror jag att han kan få en bra start och om Peter Untersteiner kan hitta en hygglig position så kan han utmana om en framskjuten placering men får ses främst som ett platsbud.

För er som spelar V64 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen idag.

10 Erwin
Axevalla lopp 5
Spel: Vinnare
Odds: 1.75 Unibet

This is the stats tab
This is the post tip