Dagens rek är till Solvalla lopp 5 som ingår i kvällens V64 tävlingar. Jag spelar att nummer 1 Kentin Day är topp tre i loppet.

Kentin Day är kvick iväg och om Claes Sjöström som kör hästen lyckas hålla upp ledningen här så kan hon leda loppet länge om hon slipper att utstå alltför hård press under vägen och då tror jag på bra chans att hon är sämst trea i mål här.

Kentin Day var med i en mycket snabb öppning senast och valde att släppa. Hon fick luckan på upploppet och Claes Sjöströms treåring spurtade vasst till tredjeplatsen bakom vinnande Global Amazone.

Gången innan det så travade Kentin Day i ledningen och höll till kort före mål men M.B.S.Pretty Girl tog sig förbi och det blev en andraplats den gången.

Kentin Day är ett treårigt sto som har gjort 9 starter tidigare. På dessa har det endast blivit en seger men hon har varit på plats i 56 % av loppen. Hon har gjort ett fint intryck på barfotabalansen som hon har tävlat med i de två senaste loppen.

Den värsta motståndaren i loppet anser jag vara nummer 7 No Limit Queen som var favorit i ett E3-försök senast men fick nöja sig med fjärdeplatsen bakom vinnande Grande Diva Sisu då trots en stark slutrunda i spåren.

Gången innan det så gjorde No Limit Queen ett bra lopp som trea när hon fastnande med en del sparade krafter i ett lopp där Zolly vann och om Björn Goop kan servera henne en bra löpning så kan hon blanda sig i segerstriden här och hon ska räknas tidigt.

En annan motståndare till Kentin Day är nummer 2 Gina Mearas som kommer med två raka segrar och från ett fint utgångsläge här så sitter Johan Untersteiner som kör hästen bra till omgående och då kan hon utmana om en framskjuten placering på nytt.

För er som spelar V64 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

1 Kentin Day
Solvalla lopp 5
Spel: Plats
Odds: 1.90 Unibet

This is the stats tab
This is the post tip