Dagens rek är till Skellefteå lopp 5 som ingår i kvällens V64 tävlingar. Jag spelar att nummer 2 Merrimac S.G. vinner loppet.

Merrimac S.G. kommer från en färsk seger. Han attackerade från långt ner i kön på den första långsidan och han klev då fram och tog över ledningen med dryga varvet kvar till mål. Från den positionen så försvarade han sig starkt på upploppet när han var utmanad av Zola Soft och han höll då undan till vinst.

Gången innan det så provade Merrimac S.G. lyckan i ett tufft fyraåringslopp i Boden. Där räckte han inte riktigt till utan han slutade oplacerad i ett lopp som vanns av Dante Godiva.

Merrimac S.G. är inte helt att lita på men felfri nu så sitter han bra till i den främre träffen omgående och då tror jag han kan vara med och göra upp om segern igen.

Merrimac S.G. är en fin häst som är under utveckling. Från stallet meddelar man att han känns bra efter den senaste starten. Utgångsläget är perfekt även om han inte är något spetsbud inledningsvis men en offensiv styrning är att vänta och då är det inte omöjligt att han kan få ta över ledningen i ett andra skede och skulle så bli fallet så är mycket vunnet här.

Merrimac S.G. är en fyraåring hingst som har gjort 9 starter tidigare. 2 vinster och även 3 andraplatser har det blivit hittills så felfri är han ofta långt framme. Får han ett passande lopp så tror jag han kan ta en ny seger här.

Merrimac S.G. är en duktig häst för klassen och han kommer att tävla i jänkarvagnen igen som han gillar, säger Roger Nilsson.

Den värsta motståndaren till min vinnare anser jag vara nummer 1 Judgetrouble som gjorde första starten sedan mars ifjol senast. Han orkade då inte hela vägen från ledningen och han slutade oplacerad i ett lopp som vanns av Gigolo Sisu.

Efter comebacken gjorde Judgetrouble sig illa lite grann i hagen så det har blivit lite lång paus mellan starterna nu. Utgångsläget är trevligt då han är riktigt snabb ut fast det kanske behövs något lopp till innan han är i full form. Från spets eller vinnarhålet nu så kan han vara långt framme. Barfota fram nu meddelar Jorma Särkiniva.

I övrigt kan nummer 4 Somebody's Miracle som försvann med en startgalopp i comebacken senast vara intressant. Hon var duktig vid spetssegern på Umåker för tre starter sedan.

Kan Krister Söderholm som finns i vagnen se till att hålla Somebody's Miracle i rätt gångart så kan hon öppna fort och med rätt resa så kan det räcka en bit mot det här motståndet.

En annan motståndare till min vinnare är nummer 12 Moogie som tog tre raka segrar förra sommaren men hon har nu inte startat på ett år.

Iskallt utgångsläge nu men Ove A Lindqvist som sitter i vagnen har vunnit med Moogie tidigare och klaffar det med löpningsförloppet så kan hon duga en bit mot det här gänget direkt i återkomsten.

För er som spelar V64 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

2 Merrimac S.G.
Skellefteå lopp 5
Spel: Vinnare
Odds: 2.00 Unibet , Casumo & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip