E3-final med 925 000 kr till vinnaren. Sveriges bästa 3-åriga hingstar och valacker över distansen 1640 m. Lopp 6. V75-2.

En av Sveriges mest lovande treåringar Betting Gangster har varit bra hela tiden men har fått en extra växel och tagit tre raka segrar i tuff konkurrens sedan man började köra honom barfota runt om. Han har vunnit på alla sätt i dessa tre lopp. Från spets, utvändigt ledaren och bakifrån och Betting Gangster verkar vara helt komplett. Speciellt näst senast imponerade Betting Gangster extra mycket då han vann enkelt från utvändigt ledaren trots tufft tempo hela vägen.

Så här långt i karriären har Betting Gangster vunnit 6 av de 10 lopp han startat i. Hästen har egentligen aldrig förlorat regelrätt någon gång utan det har funnits förklaringar vid förlusterna. Vid andraplatsen i debuten som tvååring startade man honom bara för att ge honom ett lopp i kroppen och se hur han klarade tävlingsmomentet. Han var inte färdig som tävlingshäst. Vid galoppen på Åby fick han inte plats i en för liten sulky, vid tredjeplatsen i Breeders Crown-försöket på Halmstad ville man inte ladda från innerspåret och han kördes bara för att bli topp 6 och kvala in till semifinalen. I det första E3-försöket och sjätteplatsen på Eskilstuna var det en väldigt konstig bana och många favoriter föll bort den dagen så det loppet räknar jag också bort.

Betting Gangster tränas av Jerry Riordan och ägs av Stall Betting. Jerry Riordan firar stora framgångar och vann bland annat Elitloppet i år och VM-loppet ifjol så det går knappast att hitta en bättre tränare och han vet hur man ställer i ordning hästarna till de stora loppen. Enligt Riordan har Betting Gangster tränats ganska lugnt så här långt i karriären då han är storvuxen så han bör bli bättre och bättre för varje lopp.

Huvudmotståndaren den här gången är den trolige ledaren 1 Devil Sound som är en mycket fin häst. Han har dock förlorat varje gång han svarat de bästa i kullen och jag tror på samma scenario den här gången.

Väldigt mycket talar för Betting Gangster i det här loppet. Han var fin i onsdagens finslipande träningsjobb och har visat att han reser bra, han ska tävla barfota runt om igen och motståndet är inte tuffare den här gången än vid de tre senaste segrarna. Trots att det är en final. Global Withdrawal som galopperade bort en andraplats i försöket som Betting Gangster vann senast hade varit favorit eller andrahandsfavorit i det här loppet. Startspår nummer 3 passar perfekt då han ändå inte kommer köra om spets utan bör få en bra postion i ryggar eller kan ta utvändigt ledaren efter en bit och kontrollera loppet därifrån.

Betting Gangster är en mycket motiverad favorit och ett bra vinnarspel och spik på V75!

3 Betting Gangster
Gävle lopp 6
Spel: Vinnare
Odds: 3.05 hos 888sport

This is the stats tab
This is the post tip