Dagens rek är till Solvalla lopp 6 som ingår i kvällens V64 tävlingar. Jag spelar att nummer 5 Zolly vinner loppet.

Zolly kommer med två raka segrar. Hon gjorde det bra i sin näst senaste start när hon efter en tävlingsvila travade 14,7 i 1700 meter efter galopp och den upphämtningen räckte hela vägen fram till vinst.

Gången efter det så blev det också seger då hon styrdes fram utvändigt ledaren med dryga varvet kvar och plockade då ner sitt motstånd från den positionen via 13 tempo sista 700 meterna med krafter kvar.

Här tror jag att Mattias Djuse som kör hästen tar en lugn start för att hon ska kliva iväg i rätt gångart då hon har galopperat en del tidigare och när hon har travat in sig så tror jag hon söker sig framåt och då borde det bli antingen spets eller dödens och i detta lilla fält med endast fem motståndare så tror jag hon blir svår att stå emot över upploppet.

Hon har tränat på bra efter den senaste insatsen så det finns inget som tyder på att hon ska vara sämre ikväll meddelar man från stallet. Inga ändringar är planerade.

Den värsta motståndaren i loppet anser jag vara nummer 3 Ganga Bae som avgjorde lätt via 14 tempo sista 800 meterna i sin hittills enda start här om Örjan Kihlström som kör hästen kan servera henne en bra löpning.

En annan motståndare till min vinnare är nummer 1 Definitif som är snabb ut och Jorma Kontio kanske kan hålla upp ledningen och kan då lifta med till en framskjuten placering här men får ses främst som ett platsbud.

För er som spelar V64 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

5 Zolly
Solvalla lopp 6
Spel: Vinnare
Odds: 1.95 Unibet

This is the stats tab
This is the post tip