Dagens rek är till Solvalla lopp 7 som ingår i kvällens V86 Xpress. Jag spelar att nummer 7 Brothers N.Arms vinner loppet.

Brothers N.Arms kördes till front efter ett drygt halvvarv i årsdebuten senast och gick sedan undan till en smått överlägsen seger via 11,5 sista 800 meterna i opressad stil. Låt vara att motståndet inte höll toppklass fast intrycket var riktigt fint och även om han står lite hårt inne på pengarna här så ska han ha bra chans på en ny seger mot ett överkomligt motstånd här.

Brothers N.Arms är kvick iväg så jag tror att Kevin Oscarsson är offensiv och skulle han få ta över ledningen utan någon större strid så tror jag på toppchans, men han kan vinna loppet från andra positioner med om det skulle behövas.

Brothers N.Arms gjorde två starter på svensk mark ifjol utan att riktigt få till det men efter vintervilan kom hästen ut och var i ett mycket bra skick. Stefan Melanders hästar brukar behöva ett par lopp i kroppen innan toppformen infinner sig men Kevin Oscarsson förvaltade förtroendet han fick väl.

Stefan Melander som tränar Brothers N.Arms låter mycket nöjd med hästen och jag tror han kan vara ännu vassare nu än senast. Utgångsläget är inte det bästa men det tror jag löser sig. Det blir troligen öppet huvudlag och skor som senast.

Den värsta motståndaren i loppet anser jag vara nummer 3 Harrington som duger bra i klassen fast den korta distansen är nog ingen fördel. Han är stark och med vasse Carl Johan Jepson i sulkyn nu så kan han vara med i den främre träffen här.

Harrington har vunnit två av två i spets och vill säkert dit igen men är inte snabb nog att ta täten av egen kraft tror jag och skulle han få en tyngre löpning kan det bli tufft att vinna loppet även om det blir barfotabalans nu.

En annan motståndare till min vinnare är nummer 4 Mellby Fantom som inte fått till det på ett tag men besitter bra kapacitet. Han är väldigt startsnabb och kan nå ledningen initialt här.

Det är inte säkert att Mellby Fantom tar spets då även nummer 5 Liam Dana kan lägga iväg bra från start och skulle den sistnämnde ta ledningen så tror jag att Jörgen Westholm släpper till min vinnare men skulle Ulf Ohlsson ta ledningen i stället så kanske han kör i den positionen med Mellby Fantom och kan då vara långt framme här men får ses främst som ett platsbud.

För er som spelar V86 Xpress & Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

7 Brothers N.Arms
Solvalla lopp 7
Spel: Vinnare
Odds: 2.50 Unibet , LeoVegas , bet365

This is the stats tab
This is the post tip