Dagens rek är till Örebro lopp 7 som ingår i kvällens V64 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar att nummer 1 Optimum Concinnity vinner loppet.

Optimum Concinnity har två vinster på de tre senaste starterna och vid vinsten senast så plockade hon ner sitt motstånd från dödens via 16 tempo sista 800 meterna. Här står hon ensam på startvolten och felfri nu så tar hon givetvis hand om ledningen. Hästarna på 20 meters tillägg är betydligt mer rutinerade och kommer ju vara på henne gratis när hon är ensam på start men det är kort upplopp på Örebro och från ledningen så tror jag att Ulf Ohlsson som kör hästen leder loppet från start till mål om hon slipper att utstå alltför hård press under vägen.

Vid vinsten för tre starter sedan slog Optimum Concinnity nytt banrekord när hon ledde hela vägen i ett lopp i Gävle. Nu står hon ensam på startvolten och har toppchans att spåra runt om även om båda hennes segrar är tagna över sprinterdistans, men jag tror inte ett halvvarv längre ska vara något problem.

Svante Båth tränar detta fyraåriga sto som är orutinerad men har 2 vinster på 5 starter och med segervana Ulf Ohlsson i sulkyn här tror jag att hon plockar en ny seger i kväll även om hon möter äldre hästar här.

De värsta motståndarna i loppet anser jag vara nummer 13 Arewehavingfun som har 8 vinster på 19 starter och hon tog ledningen och släppte senast varpå hon avgjorde med knapp marginal när luckan väl uppenbarade sig ,men här är det ett besvärligt utgångsläge fast om Tobias Modig kan hitta bra ryggar under slutvarvet så kan hon sluta långt framme.

En annan motståndare till min vinnare är nummer 7 Opera Avenue som inte har vunnit på ett tag men med lopp i kroppen nu så kan det räcka en bit här men hon får ses främst som ett platsbud.

För er som spelar V64 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

1 Optimum Concinnity
Örebro lopp 7
Spel: Vinnare
Odds: 2.00 Unibet

This is the stats tab
This is the post tip