Dagens rek är till Färjestad lopp 7 som ingår i kvällens V64 tävlingar. Jag spelar att nummer 6 Ottens Dibaba vinner loppet.

Ottens Dibaba gör första starten sedan november nu. Hon kan öppna snabbt bakom bilen och fungerar bra både i spets och med en ryggresa. Jag tror att Magnus Jakobsson som kör hästen kan hitta till ledningen i ett tidigt skede och då motståndet inte håller toppklass så tror jag hon blir svårstoppad här även om det kanske fattas en del till toppformen. Hon är klart bra på barfotabalansen så det blir så ikväll med.

Ottens Dibaba är mycket tränad och känns fin i jobben. Hon har haft lite bekymmer med travet den sista biten tidigare men Magnus Jakobsson tycker det har blivit bättre nu och man hoppas det ska fungera väl i loppet nu med och man är nöjda med alla förberedelser inför årsdebuten här.

Ottens Dibaba är ett sexårigt sto som har vunnit sju av sina 21 tidigare starter och hon har även varit topp tre i 76 % av loppen. Felfri nu så tror jag hon är långt framme på nytt.

De värsta motståndarna i loppet anser jag vara nummer 2 Prins Norrgård som var ute på lite opassande distans senast så den starten är det bara att glömma, men nu är det andra förutsättningar med ett bra utgångsläge och om Kajsa Frick kan servera hästen en bra löpning så kan det räcka en bit här och barfota runt om och bike nu kan ge en extra växel.

En annan motståndare till Ottens Dibaba är nummer 12 Enzo Am som startade på V75 innan uppehållet och om det blir bra tempo på tillställningen så fäller han många hästar till slut men får ses främst som ett platsbud.

För er som spelar V64 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

6 Ottens Dibaba
Färjestad lopp 7
Spel: Vinnare
Odds: 2.10 Unibet

This is the stats tab
This is the post tip