Dagens rek är till Färjestad lopp 8 som ingår i eftermiddagens V75 tävlingar. Jag spelar att nummer 11 Ådne Odin är topp tre i loppet.

Ådne Odin har en riktigt vass speed och har visat att han duger i tuffa sällskap. Han kommer från en seger och tillsammans med Björn Goop som får chansen i vagnen för första gången här så kan det bli andra raka segern även om det är en liten galopprisk från spår två i volten här men om han kliver iväg så tror jag han har bra chans att blanda sig i segerstriden.

Ådne Odin tror jag är fältets bästa häst och då både nummer 1 Fanny Tabac och nummer 3 Rus Can är ute efter spets och kanske kör mot varandra en bit samtidigt som hästarna på mellanvolten vill ner på innerspår så tror jag han kan smyga fram fint i andraspår utan att det kostar alltför mycket kraft och om han sitter bra på det tror jag han har bra chans att vara sämst trea i mål.

Ådne Odin gjorde det bra vid vinsten på en dålig bana i Klosterskogen senast och med lopp i kroppen nu så tror jag på en ännu vassare insats här. Han tävlar utan bakskor och med ett öppet huvudlag och i en vanlig vagn som senast, säger Erik Killingmo.

Den värsta motståndaren i loppet anser jag vara nummer 3 Rus Can som var jättefin på Solvalla näst senast, men varvet från mål så sprang hon upp i ett sulkyhjul och galopperade men hon fick sin revansch senast när hon kördes till ledningen efter 600 meter och vann i överlägsen stil. Här tror jag att Torbjörn Jansson som kör hästen har siktet inställt på ledningen på nytt och skulle hon komma till spets utan någon större strid så kan hon leda loppet länge.

En annan motståndare till Ådne Odin är nummer 1 Fanny Tabac som är kvick iväg och kanske kan utmana Rus Can om ledningen. Från vinnarhålet eller ledningen så kan hon få en bra löpning och kan sluta långt framme men skulle det bli ett uppskruvat tempo där framme så tror jag att det blir tufft att hålla undan för tilläggshästarna. Nu blir det barfota runt om och man hade inte åkt 70 mil enkel väg till Karlstad om man inte trodde på en bra segerchans meddelar Robert Skoglund.

För er som spelar V75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen idag.

11 Ådne Odin
Färjestad lopp 8
Spel: Plats
Odds: 2.00 Unibet , LeoVegas , bet365

This is the stats tab
This is the post tip