Det är V86 tävlingar på Axevalla & Solänget ikväll. I Axevalla lopp 8 spelar jag att 2 Gaya De Pervenche vinner loppet.

Gaya De Pervenche hade varit borta från tävlingsbanorna en lång tid. Hon gjorde en stark comeback efter lång frånvaro i Kalmar nyligen. Hon gick utvändigt utan rygg då och hon avgjorde lätt via 10,2 sista 700 meterna.

Gaya De Pervenche var duktig när hon i höstas slog en så bra häst som Mellby Harissa och hon var då grymt bra. Nu är det 500 meter längre distans än mot den senaste starten men det är inga problem.

Gaya De Pervenche är stark och hon är startsnabb så med lopp i kroppen nu så tror jag hon är minst lika bra som senast och man har stora förväntningar på henne från stallet ikväll.

Här tror jag på tidig ledning för Gaya De Pervenche och från spets så säljer hon sig dyrt. Blir det inte spets så visade hon senast att hon tål att göra en del grovjobb så hon är bra nog att hon kan vinna det här loppet från dödens om det skulle bli aktuellt.

Bold Eagle-dottern Gaya De Pervenche är ett fyraårigt sto som tränas av Conrad Lugauer. Hon har vunnit tre av karriärens tio starter. Från ett trevligt utgångsläge här så tror jag hon har god chans att ta en ny seger.

Gaya De Pervenche kommer troligen att tävla med ett öppet huvudlag samt i en vanlig vagn och med skor runt om precis som gjorde senast.

Den värsta motståndaren till min vinnare anser jag vara 7 Alfredo Sauce som har visat en härlig form på sistone. Hon kom med en vass avslutning i vida spår näst senast och då räckte det till andraplatsen bakom Claire Di Quattro.

Gången efter det så satt Alfredo Sauce i tredje utvändigt innan hon vreds på till attack på den sista bortre långsidan. Via en härlig avslutning så plockade hon ner den ledande Garca och hon höll sedan undan för en bra spurtande Isan till en säker seger.

Spår långt ut på vingen här men kan Alfredo Sauce komma ner i en hygglig position innan hon går till anfall så kan hon vara med och tampas om en framskjuten placering igen.

I övrigt kan 1 Confusion Tårs som gjorde det bra vid seger på Skive näst senast vara intressant. Hon satt då i andra utvändigt innan hon satte in slutstöten och då avgjorde hon väldigt enkelt över upploppet.

Confusion Tårs fick ge sig senast från ledningen fast det var mot bra hästar och hon höll bra ändå som trea bakom Little Brigadoon som drog det längsta strået. Skulle hon hålla upp ledningen nu eller om hon kan få ett lopp i vinnarhålet så kan hon bli giftig med en eventuell lucka till slut.

För er som spelar V86 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

2 Gaya De Pervenche
Axevalla lopp 8
Spel: Vinnare
Odds: 2.00 Unibet , Casumo & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip