Dagens rek är till Romme lopp 8 som ingår i kvällens V64 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar att nummer 5 Hossiana Boko vinner loppet.

Hossiana Boko var ute i ett V75 lopp på Mantorp senast och fick utstå tryck i omgångar då och orkade inte hela vägen utan fick nöja sig med en sjätteplats bakom vinnande Havefunwithme. Hon gillar den korta distansen och med lopp i kroppen nu så tror jag hon blir svårslagen om hon skulle nå ledningen utan någon större strid. Det blir troligen barfota runt om och jänkarvagn meddelar man från stall Jörgen Westholm.

Hossiana Boko är ett femårigt sto som har startat 26 gånger tidigare. Hon har på dessa starter vunnit fyra gånger från ledningen över medeldistans. Även om hon inte har blivit någon seger över sprinterdistans ännu som gäller ikväll här så tror jag den kan komma ikväll om det inte kostar för mycket kraft att komma till ledningen och om hon sedan slipper att utstå för mycket press.

Hossiana Boko trivdes inte riktigt på Mantorps lösa bana senast så blev det inte så bra men hon gillar Rommes fasta fina underlag och jag tror på en vassare insats än senast och då tror jag det räcker till vinst här.

Den värsta motståndaren i loppet anser jag vara nummer 2 Barbara L.Hanover som har hög kapacitet när hon är på topp men nu handlar det om årsdebut och jag tror hon kan behöva loppet även om Reijo Liljendahl brukar ha hästarna väl förberedda. Från ett perfekt utgångsläge här så sitter hon bra till direkt och vara långt framme.

En annan motståndare till Hossiana Boko är nummer 7 Mellby Caddy som galopperade lite onödigt senast och det var en framskjuten placering som försvann i det läget. Här kan utmana min vinnare om Kim Moberg som kör hästen kan hitta ned i en vettig position och servera hästen en fin löpning. Det blir barfota runt om för första gången i år meddelar Svante Båth.

För er som spelar V64 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

5 Hossiana Boko
Romme lopp 8
Spel: Vinnare
Odds: 1.75 Unibet , LeoVegas , bet365

This is the stats tab
This is the post tip