Dagens rek är till Axevalla lopp 8 som ingår i eftermiddagens V75 tävlingar. Jag spelar att nummer 14 Island Life är topp tre i loppet.

Island Life har varit borta ett par månader men gör en mycket intressant debut i ny regi för Robert Bergh och det låter som att han kommer väl förberedd och han ska räknas med segerchans direkt.

Island Life har sett bra ut i träningen en längre tid och Robert Bergh har även kört ett banjobb på Åby med honom. Då sprang han 17 tempo över full distans och han meddelar att hästen känns verkligen redo för start.

Island Life har inte startat på länge och kan behöva loppet i kroppen, men han blir piggare och gladare hela tiden meddelar hästens skötare Erik Andersson och Island Life är van vid att möta hästar i Silverdivisionen så jag tror han kommer göra en bra prestation direkt i återkomsten.

Normalt sett är det svårt att stå med dubbla tillägg över medeldistans men på Axevalla är det lite enklare med tanke på att det är långa rakstreckor och det är enklare att hinna ifatt på rakstreckorna. Det här loppet håller inte heller någon högre klass så jag tror att Robert Berghs nyförvärv kommer vara långt framme och bli farlig över det långa upploppet.

De värsta motståndarna i loppet anser jag vara nummer 9 Rossi Palema som avslutade starkt senast och borde kunna kliva iväg bra från start så spåret passar fint. Han är bäst när han är med där framme direkt och det ser ut att kunna bli dödens efter en bit här men det är en bra position för honom och han kan utmana om en framskjuten placering här.

En annan motståndare till Island Life är nummer 7 Harrington som underpresterade rejält senast, men hade innan det gjort flera bra lopp och första gången med Björn Goop upp nu kan vara mycket intressant nu.

För er som spelar V75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen idag.

14 Island Life
Axevalla lopp 8
Spel: Plats
Odds: 2.15 Unibet , LeoVegas , bet365

This is the stats tab
This is the post tip