Dagens rek är till Åby lopp 8 som ingår i kvällens V86 Xpress. Jag spelar att nummer 5 Luxury Tile är topp tre i loppet.

Luxury Tile är en norsk gäst som ofta är med långt framme i loppen och hon har inlett året i mycket bra stil med tre vinster och två andraplatser på fem starter. Från ett bra utgångsläge här så kan hon få en fin resa och ska räknas tidigt.

Luxury Tile är mycket snabb ut och jag tror att Kristian Malmin som kör hästen har siktet inställt på ledningen här och om hon skulle komma till spets utan någon större strid så tror jag hon leder loppet länge och kan bli svår att plocka ner för övriga ekipage men oavsett så tror jag hon har bra chans att vara sämst trea i mål.

Luxury Tile kommer att tävla barfota runt om samt i jänkarvagn och med ett norskt huvudlag meddelar Trond Andersen som tränar hästen.

Luxury Tile är ett sexårigt sto som har gjort 41 starter hittills och på dessa har hon vunnit 12 lopp och har varit på plats i 66 % och jag tror hon har bra chans att förbättra den statistiken ytterligare ikväll.

Luxury Tile gick jobb förra veckan och såg riktigt fin ut och hon fick en träningsperiod efter senaste starten då hon startade på rätt så tätt i början av året och det verkar ha gjort henne gott meddelar man från stallet. Hon är inte beroende av ledningen utan går även bra bakifrån även om spets hade varit att föredra.

Den värsta motståndarna i loppet anser jag vara nummer 9 Queen Of Sand som imponerade vid vinsten på 11,5 över aktuell distans senast. Hon har varit struken för en förkylning efter det men rapporteras inte ha tappat något nämnvärt på det och om Stefan Söderkvist som kör hästen kan komma igenom hyggligt från det här utgångsläget så kan hon bli svår att stå emot över upploppet.

En annan motståndare till Luxury Tile är nummer 3 Absolut Gehör som galopperade i ledningen senast så hon är lite svårbedömd men känns normal i träningen efter det meddelar man från stallet. Hon har spetsat i snabba öppningar tidigare men det är inte säkert att det blir någon ledning här fast oavsett så kan hon få en bra löpning och kan då vara långt framme här.

För er som spelar V86 Xpress och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

5 Luxury Tile
Åby lopp 8
Spel: Plats
Odds: 2.25 LeoVegas , Unibet , bet365

This is the stats tab
This is the post tip