Det är V64 tävlingar ifrån Östersund ikväll. I lopp 8 spelar jag att nummer 7 Pyrmo vinner loppet.

Pyrmo tog över ledningen med varvet till mål och han höll sedan undan till seger för fem starter sedan. Gången efter det så tryckte han till på den ledande Moddson och kom till täten in i slutkurvan och sedan så vann han före en bra avslutande Joel Klipp.

På Bollnäs för tre starter sedan så fick Pyrmo dra tåget först i tredjespår med dryga varvet till mål och han orkade inte riktigt och kom in som sjua i ett lopp där Rappnor spurtade till seger.

Pyrmo travade utvändigt om Bol Brage och han fullföljde klart bra som tvåa bakom denne på Solänget näst senast. Det var lite löst underlag då och det passar inte alls fast med tanke på det så gjorde han en klart godkänd insats. Senast så gjorde han det bra som trea i ett lopp som vanns av Spikfaks.

Här har Pyrmo springspår och vid en lyckad start så tror jag att Ulf Ohlsson kan köra sig till spets. Från ledningen så tror jag han blir svårslagen. Blir det inte spets så tål han en del grovjobb med om det skulle behövas.

Pyrmo är en sjuårig kallblodshingst som har gjort 46 starter i karriären. Han har vunnit 11 av dessa. Får han ett passande lopp här så tror jag han kan bättra på den statistiken här.

Pyrmo kommer troligen att tävla med skor runt om samt ett öppet huvudlag och i en hybridvagn, säger Martin Lundahl som tränar hästen.

Den värsta motståndaren till min vinnare anser jag vara nummer 8 Alma Prins. Han har inte riktigt har fått till det på slutet. Han gick i dödens senast och det blev lite för tufft så han slutade sexa i det loppet som Spikfaks vann.

Felfri nu och om det löser sig med positionerna för Alma Prins och om Jomar Blekkan kan få till en bra styrning så kan han duga en bit mot det här motståndet.

I övrigt kan nummer 3 Joel Klipp som gjorde det bra när han vann på Oviken för tre starter sedan vara intressant.

Senast så tappade Joel Klipp en del över upploppet och kom i mål som femma bakom Spikfaks som segrade då.

Får Joel Klipp gå med i en trevlig rygg innan attacken sätts in så kan han vara långt framme men han får ses främst som ett platsbud.

En annan motståndare till min vinnare är nummer 15 Art Kjarvald som står svårt placerad med dubbla tillägg så det är många hästar att runda.

Art Kjarvald har ett nyttigt lopp i kroppen efter en tids frånvaro så formen kan vara i antågande nu och får han lite draghjälp under slutvarvet så kan han ha vissa möjligheter här.

För er som spelar V64 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

7 Pyrmo
Östersund lopp 8
Spel: Vinnare
Odds: 2.15 Unibet , Casumo & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip