Dagens rek är till Axevalla lopp 8 som ingår i kvällens V64 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar att nummer 12 Zeta Kronos är topp tre i loppet.

Zeta Kronos visade att formen är i antågande när hon avslutade starkt via 10,8 sista varvet från fjärde par utvändigt senast och nådde tredjeplatsen bakom vinnande Conrads Rödluva. Här har hon fått ett besvärligt utgångsläge men om Björn Goop kan hitta en bra rygg att gå i och bli fint framdragen under slutvarvet så fäller hon många hästar till slut över det långa upploppet och då tror jag på bra chans att hon är sämst trea i mål här.

Zeta Kronos gör nu fjärde starten i Björn Goops regi och hon väntar fortfarande på den första segern sedan hon anlände från Reijo Liljendahl. I debuten så var det ett uttagningslopp till Drottning Silvias Pokal och då blev det en andraplats bakom vinnande Racing Brodda. I finalen sedan så öppnade hon bra och pressade sig till ledningen efter 700 meter och varvade sedan på 10,3 och det blev för tufft för hon var stum när Conrads Rödluva och Activated rundade henne med halvvarvet kvar och hon slutade oplacerad.

Zeta Kronos är ett fyraårigt sto som har gjort 9 starter i karriären och hon har varit på plats i 56 % av dessa och om det inte strular alltför mycket med positionerna här så tror jag hon dyker upp i den främre träffen på nytt.

Den värsta motståndaren i loppet anser jag vara nummer 11 Activated som skrällde rejält när hon plockade hem Drottning Silvias Pokal i sin senaste start. Nu är det två månader sedan det framträdandet fast hon gick ett bra banjobb nyligen i 15 tempo i 2000 meter meddelar Fredrik Wallin som tränar och om Carl Johan Jepson kan servera henne en bra löpning så kan hon blanda sig i segerstriden på nytt.

En annan motståndare till Zeta Kronos är nummer 9 Ottens Flamma som blev fast med sparade krafter näst senast men gången efter det så höll hon farten bra till seger i ett V86 lopp i Åmål vara tänkbar. Hon är gynnad av den långa distansen då hon är mer stark än snabb och kan duga en bit mot det här gänget.

För er som spelar V64 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

12 Zeta Kronos
Axevalla lopp 8
Spel: Plats
Odds: 1.75 Unibet

This is the stats tab
This is the post tip