Lopp 9 - 1640m volt

Min idé i loppet är 10 Önas Py som visserligen endast har en seger på sina 28 starter i livet. Men hon brottas oftast mot tufft motstånd och kommer nu med en uppåtgående formkurva. I den senaste starten blev det en startgalopp som spolierade chanserna men samtidigt stod Önas Py för en rejäl upphämtning. Motståndet skrämmer inte heller nämnvärt ikväll och felfri ikväll ska hon inte nonchaleras. Till 17% tycker jag spelvärdet är högt och hon blir mitt första val i loppet. När vi även får 4,75 på att Önas Py vinner loppet så spelar jag.

Främsta utmanaren är 11 Navona som besitter kunnande som räcker och blir över ett lopp av denna digniteten. Men samtidigt är hon inte helt att lita på och Navona är speciellt i sin aktion. Det blev tidig galopp i den senaste starten men för tre starter sedan visade hon upp sig från sin rätta sida när segern blev enkel och prestationen var bra. Skulle Navona fungera ikväll lär det vänta ett offensivt upplägg och löser det sig någorlunda med positionerna från bakspår över 1640m så är jon i högsta grad segeraktuell.

Favoriten 1 Eruption är sårbar ikväll i min bok. Hon riskerar att bli över från start och behöver då förlita sig till turen. Hon har visserligen visat att hon kan avsluta vasst den sista biten och om luckan uppstår i tid är Eruption givetvis ett segerbud i loppet. Men som favorit tycker jag han är sårbar.

10 Önas Py
Lopp 9 - Bergsåker
Spel: Vinnare
Odds: 4,75
Bolag: LeoVegas

Lycka till
DrTrav

This is the stats tab
This is the post tip