Dagens rek är till Gävle lopp 9 som ingår i kvällens V64 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar att nummer 10 Jaguar Tooma är topp tre i loppet.

Jaguar Tooma har haft problem med fräschören tidigare och inte travat riktigt bra men Björn Röcklinger som tränar hästen tyckte han travade lite bättre senast. Han fick en tuff resa med tredjespår fram till dödens då och höll godkänt till tredjeplatsen i ett lopp som Requiem Fora Dream vann. Innan det så hade han två raka segrar sedan han kom till sina nya regi från Jevgeni Ivanov som tränade hästen tidigare så om Ulf Eriksson som kör hästen kan servera honom en bra löpning så kan det räcka långt här och då tror jag på bra chans att han är sämst trea i mål här.

Den långa distansen har Jaguar Tooma aldrig prövat, men han har styrkan som vapen och har gjort det bra på 2640 meter tidigare så jag tror han har bra möjligheter att sluta långt framme här.

Jaguar Tooma är en sexårig valack som har gjort 18 starter tidigare och på dessa har han varit topp tre i 44 % av loppen. Inga ändringar är planerade för Jaguar Tooma så det blir fortsatt skor runt om samt ett öppet huvudlag och vanlig vagn rapporterar man från stallet.

Den värsta motståndaren i loppet anser jag vara nummer 3 Messiah som gjorde en del bra prestationer ifjol som treåring och från ett bra utgångsläge här så sitter Örjan Kihlström som kör hästen bra till direkt och eventuellt i ledningen efter en bit och skulle han nå spets i ett tidigt skede så är mycket vunnet och han kan blanda sig i segerstriden här.

Daniel Redéns hästar brukar prestera bra efter vila och även om det kan saknas en del till absoluta toppformen för Messiah nu så kan han göra sig gällande direkt i comebacken här. Det blir troligen barfota runt om meddelar man från stallet.

En annan motståndare till Jaguar Tooma är nummer 1 Västerbo Call You som har galopperat bort sig i två av de tre senaste starterna men fick ett nyttigt lopp i kroppen senast.

Västerbo Call You är medelsnabb ut och jag tror att Emilia Leo laddar vad som går för att behålla ledningen men det är inte säkert det lyckas fast oavsett så borde det kunna bli en hygglig position. Han är stark så den långa distansen tror jag han kommer att klara och eventuellt barfota fram nu kan vara intressant.

För er som spelar V64 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

10 Jaguar Tooma
Gävle lopp 9
Spel: Plats
Odds: 1.70 LeoVegas , Unibet , bet365

This is the stats tab
This is the post tip