Dagens rek är till Gävle lopp 9 som ingår i kvällens V64 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar att nummer 15 Kalashnikov är topp tre i loppet.

Kalashnikov hade ett liknande utgångsläge senast och kopplade grepp på sitt motstånd över upploppet men galopperade bort segern kort före mål då.

Gången innan det så galopperade han i ett tidigt skede men blev ändå trea över aktuell distans i ett lopp som vanns av Nyhet. I starten innan det så gick han på i femtespår sista 300 meterna och via en vass avslutning i 13 tempo sista varvet så var han först i mål.

Kalashnikov är inte att lita på fast om han kan hålla ordning på benen nu så tror jag att Ulf Ohlsson som får chansen i sulkyn för första gången kan servera honom en fin löpning och då tror jag han är sämst trea i mål här.

Kalashnikov är en sjuårig valack som tränas av Nicklas Westerholm. Han har startat 24 gånger tidigare och har galopperat bort en hel del men det har blivit 5 stycken vinster och han har även varit topp tre i 46 % av loppen och felfri nu så tror jag han har bra chans att ta en framskjuten placering på nytt.

Den värsta motståndaren till Kalashnikov anser jag vara nummer 9 Eddy West som har avslutat bra i de två senaste starterna och gången innan det så visade han upp en fin inställning när han avgjorde till en knapp seger från dödens.

Den här gången hoppar Jorma Kontio upp i vagnen bakom Eddy West och med en fin resa så har han en vass avslutning och kan bli att räkna med här.

En annan motståndare till Kalashnikov är nummer 8 Ninepoints Lover som även han har problem med att sköta sig och han galopperade när han trampade upp i hjulet på en konkurrent senast.

Ninepoints Lover är härdad mot hårt motstånd och om han kan undvika att galoppera den här gången så kan han duga en bit mot det här gänget.

För er som spelar V64 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen idag.

15 Kalashnikov
Gävle lopp 9
Spel: Plats
Odds: 1.80 Unibet

This is the stats tab
This is the post tip