Dagens rek är till Årjäng lopp 8 som ingår i eftermiddagens V75 tävlingar. Jag spelar nummer 13 Lukas Rauen mot nummer 5 Spik Loke.

Lukas Rauen har tre vinster och två andraplatser på årets fem starter. Han har tagit två lätta segrar i de två senaste loppen och för tre starter sedan i Östersund så fick han en sen lucka och gick då en bra avslutning via 23 tempo sista 500 meterna och nådde andraplatsen bakom en överlägsen Nordby Kuling.

Här har Lukas Rauen springspår på 20 meters tillägg och om Magnus A Djuse som kör hästen kan få en bra start så tror jag att han kan slinka ner i ett vettigt slagläge och då tror jag att han kan blanda sig i segerstriden här och då tror jag att han har bra chans att vara före Spik Loke i mål.

Magnus A Djuse är mycket duktig som kusk och han fick känna på hästen vid andraplatsen för tre starter sedan och det är bra och eventuellt så kommer Lukas Rauen att tävla barfota runt om nu och det är mycket intressant.

Spik Loke har vunnit 7 av årets 10 starter men går upp någon klass nu. Det är mycket tuffare emot här och femtespåret i volten är inte optimalt så det blir nog ingen Snabbare start.

Kliver han iväg i rätt gångart så är det inte omöjligt att Jimmy Jonsson som kör hästen kan få ta över ledningen efter ett varv och skulle så bli fallet så kan det bli en framskjuten placering på nytt.

Spik Loke går bra på alla distanser och han kommer nog att göra en god insats igen sedan får vi se hur långt det räcker mot tuffare motstånd nu.

Spik Loke kommer att tävla med ett helstängt huvudlag med hål i samt i en vanlig vagn och barfota fram som han gått med på sistone meddelar man från stallet.

För er som spelar V75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen idag.

Lukas Rauen - Spik Loke
Årjäng lopp 8
Spel: H2H 1
Odds: 1.85 Unibet

This is the stats tab
This is the post tip