Dagens rek är till Solvalla lopp 10 som ingår i kvällens V86 Xpress och Dagens Dubbel. Jag spelar nummer 4 Moses mot nummer 9 Ridgehead Kato.

Moses startade från bricka 11 senast och hamnade då i femte ytter inledningsvis men efter 750 meter så gick han på i tredjespår och nådde dödens med dryga varvet kvar av loppet och kopplade greppet om sitt motstånd sista 150 meterna och vann på ett mycket bra vis.

Moses är en treårig hingst som tränas av Daniel Redén som har vunnit fyra av fem tidigare starter han gjort på Solvalla och han har även vunnit två av två möjliga från ledningen så jag tror att Örjan Kihlström som kör hästen ställer frågan om ledningen efter en bit och skulle han bli släppt till spets smärtfritt så är mycket vunnet och då tror jag på bra chans att han är före Ridgehead Kato i mål men det är inte säkert att det blir någon ledning men det kan lösa sig bra med positionerna ändå från ett fint utgångsläge.

Moses fungerade inte riktigt näst senast, men var klart bättre igen med open eye-huvudlag och lättare balans senast och den långa distansen klarar han och han går med skor i vanliga fall så det är inget som ska ställa till det och det blir inga ändringar till ikväll.

Moses är stark och jag tror det är bästa hästen i loppet och det bör räcka långt här även om han möter äldre hästar nu.

Ridgehead Kato har gjort två lopp efter lång frånvaro och i comebacken blev det en enkel seger i ett lunchlopp på Mantorp när han tog över ledningen med varvet kvar och vann överlägset men senast så hade han det tuffare när han efter en jobbig inledning med tredjespår höll bra till fjärdeplatsen bakom vinnande Deep Pockets via 11 tempo sista 800 meterna ute i spåren men med lopp i kroppen nu så kan han vara ytterligare förbättrad till den här starten.

Ridgehead Kato hade en lovande inledning av karriären men var sedan borta från tävlingsbanorna i 2,5 år innan han gjorde comeback i början av november och ikväll ska han ut över en distans han aldrig tidigare varit ute på men om Jorma Kontio kan servera honom en fin löpning så kan såklart ha vissa möjligheter här.

För er som spelar V86 Xpress och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

Moses - Ridgehead Kato
Solvalla lopp 10
Spel: H2H 1
Odds: 1.75 888sport , MrGreen eller LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip