Då var det dags för världens största travlopp Prix d’ Amerique som körs på Vincennes-banan utanför Paris. Prix d' Amerique körs som lopp 6 över distansen 2700 meter och förstapriset är drygt fyra miljoner kronor. Spelstopp ca kl 16.20.

Då jag tycker det finns tveksamheter kring de största favoriterna inför årets lopp känns det givet att leta efter en vass outsider.

Favoriten Ready Cash stod över genrepet inför det här loppet vilket inte är normalt och uppladdningen har inte varit perfekt. Ready Cash börjar dessutom bli lite till åren och det känns inte som att lång distans är en fördel längre. Ready Cash är en grym häst, kanske den bäste travaren genom tiderna, men som favorit den här gången tycker jag inte att han är spelvärd. Andrahandsfavoriten Up And Quick är mycket lovande men oprövad i de här sammanhangen. Han kommer bli grym men jag tror inte att han är redo för seger redan nu. Särskilt inte då stallformen inte är helt på topp. Svenske Maharajah är tredjehandsfavorit. Han har dock inte räckt till seger tidigare i Prix d’ Amerique även om han gjort flera starka insatser. Då han nu börjar bli till åren och inte imponerat i förberedelserna så tror jag inte han vinner den här gången heller. Maharajah gör säkert ett bra lopp och kan sluta långt framme men jag blir förvånad om han räcker ända fram. Detsamma gäller för fjolårsvinnaren Royal Dream som inte visat någon form inför det här och ser sämre ut än ifjol.

Med tanke på att Prix d’ Amerique känns öppet i år och det finns tveksamheter kring alla de mest spelade hästarna väljer jag i stället att spela nr 10 Tiego d’Etang då jag tycker mycket talar för honom den här gången. Tiego d’Etang är en grym travare som många experter tror kan vara med i segerstriden den här gången och jag delar deras åsikt. Tiego d’Etang slutade sexa i det här loppet ifjol men har sett mycket bättre ut i år. Han var grym i sulky-genrepet näst senast då han tävlade med skor och fick ett tufft lopp. Trots det spurtade han som en demon. Senast gjorde han ett topplopp under sadel så kretsen kring hästen verkar verkligen ha prickat formen lagom till när det gäller. Nu blir det barfota runt om och hästen kommer inte bli lätt att stå emot till slut här. Han har rätt ålder och jag ger honom bättre chans att vinna Prix d' Amerique än någon av de fyra favoriterna.

Tiego d’Etang kan spelas till runt 12 gånger pengarna att vinna loppet. Det är ett bra odds. Då dock hästen är långsam från start och kusken Christian Bigeon inte alltid får till det väljer jag i stället att spela plats (topp 3) till oddset 3.50 hos bet365 . Även om Tiego d'Etang hamnar långt bak från början så tror jag att han klarar en plats trots det och 3.50 känns väldigt bra. Får kusken till det tror jag att Tiego d'Etang vinner loppet.

Spel: Nr 10 Tiego d’Etang plats (topp 3) i Prix d’ Amerique - odds 3.50 bet365

För er som tror på svenskhoppet Maharajah ger han i skrivande stund vinnaroddset 10.00 hos bet365 , 8.50 hos Expekt och 8.00 hos Unibet .

Kopiera in länken nedan för en fullständig genomgång av loppet och alla hästar på svenska:
http://www.atgplay.se/#/video/20140124-inforprixd%27amerique2014

This is the stats tab
This is the post tip