Dagens rek är till Hagmyren lopp 11 som ingår i eftermiddagens V75 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar nummer 10 Tesio mot nummer 3 Raja Ribb.

Tesio var riktigt bra ­senast men han blev nerspeedad på upploppet och fick ge sig mot Knifetown Winner som fick luckan från vinnarhålet och han fick nöja sig med tredjeplatsen den gången men hade innan det plockat två raka segrar.

Tesio har ett lite tråkigt läge nu men han kommer troligen att göra ett bra lopp och Jan Norberg upp på en Robert Bergh tränad häst har vi sett med framgång tidigare och jag tror på bra möjligheter att han är före Raja Ribb i mål här.

Tesio är stark och jag tror att man söker sig framåt mot dödens när tempot har bedarrat där framme och lång distans trivs han på eftersom det har blivit 7 vinster på 13 tidigare försök över lång distans. Det blir inga ändringar jämfört med senast så det blir barfota runt om samt vanlig sulky och ett öppet huvudlag meddelar man från stallet.

Raja Ribb har på sina fem senaste starter vunnit tre men har i de övriga två loppen gjort bort sig med galopp. Vid vinsten i ett V75 lopp på Rättvik i näst senaste starten så kördes han fram i dödens med ett halvvarv kvar och kopplade grepp på sitt motstånd och vann på ett bra vis och felfri nu så är han kvick iväg och kanske kan nå ledningen men eftersom jag tror att nummer 4 Dom Perignon och Örjan Kihlström vill till tät och även Jörgen Westholm är ute efter spets med med nummer 6 Flash Hammering så kan det gå undan till en början och då kanske Raja Ribb försvarar sig med en galopp på nytt alternativt får utstå alldeles för hård press vilket jag tror kommer gynna starka Tesio i den här headen.

Raja Ribb kommer tävla barfota runt om precis som i de senaste starterna om det blir en fin bana rapporterar Kristofer Jansson som tränar.

För er som spelar V75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen idag.

Tesio - Raja Ribb
Hagmyren lopp 11
Spel: H2H 1
Odds: 1.75 888sport , MrGreen eller LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip