En på förhand helt otroligt spektakulär gala väntar i natt. Redan rekat Holloway till då uppseendeväckande 2.71. Nu har oddsen jämnats ut något och ryktena om att Blessed inte längre kan sparras i träning är lite oroväckande. Hursom, denna rek gäller main event och jag spelar Izzy Adesanya som vinnare på ko/tko till fina 2.50 på Pinnacle .

Någon djupare presentation av mästaren Adesanya blir överflödig. Han har gått rent i mellanvikten och sopat allt motstånd av mattan. Det är ett stående game som är nära tekniskt fulländat och ingen har hittills kommit särskilt nära. Han hade förvisso problem i matchen mot Gastelum, men borde ändå rimligen vunnit varenda rond. Något som talar för hur dominant mästare vi talar om.

Enda förlusten för Adesanya kom mot Blachowicz i ett test viktklassen över. Skulle uppskatta viktskillnaden då väl i matchen till ungefär 10-15 kg då Izzy vägde in en bit under gränsen och polish power sannolikt klippt rejält med vikt till invägningen. Alltså en förlust som inte är så mycket att orda om.

För nattens motstånd står Jared Cannonier. En skön snubbe som hämtar kraft från kristaller och faktiskt knockat motståndare i tungvikt, lätt tungvikt och nuvarande mellanvikten. Det finns således bra styrka och han har förtjänat titelchansen.

Killah Gorilla har radat upp en del segrar som är bra på pappret, bland annat Hermansson och Brunson. Skrapar man lite på den ytan så kommer insikten om att vinsterna ändå ska iakttas med försiktighet. Hermansson är sannolikt för högt rankad och Brunson uttalade sig innan matchen att han börjar känna sig färdig med karriären.

I stället bör man koncentrera sig på senaste förlusten som kom mot Whitaker. Då blev Cannonier fullständigt isärplockad och jag var uppriktigt förvånad över hur ojämn matchen var. Nu ska han upp mot en ännu bättre striker över fem ronder och det gör ko/tko-spelet väldigt lockande. Tror på Izzy-dominans från första ronden där Cannonier mest vevar i luften och att avslutet sen kommer i rond 3-5. Lycka till vid rygg.

This is the stats tab
This is the post tip