Succé igår för såväl rekar som UFC underhållningsmässigt. Tredje raka galan där det radades upp kanonmatcher vilket kröntes av en riktig stjärnsmäll till match och det är knappast en tillfällighet att sportens popularitet fortsätter öka lavinartat. Spelen satt som en Holloway-höger med Alvarez till 3.15, Williams till 2.20 och detsamma för att main event gick tiden ut. Yair var sen oerhört tapper, men som förutspått blev Blessed lite för stark i slutronderna. Fullt möjligt att mexikanen ledde fram till dess.

Nu ser kommande galor i väntan på Oliveira vs Poirier lite kyligare ut, men förhoppningsvis har alla inblandade blivit inspirerade av senaste veckornas kavalkad. Jag har i alla fall redan nu hittat ett spel med värde i lördagens co main event mellan Michael Chiesa och Sean Brady, där den förstnämnde spelas som vinnare till fina 2.35 på Pinnacle .

Det blir tredje gången jag rekar Chiesa-seger. Första gången var det pur dominans mot Magny men andra slutade det med förlust mot Vincente Luque efter att han blivit fastlåst på marken, vilket han säkert grämde sig länge över då det såg ut som ett nybörjarmisstag. Chiesa är en mycket stark brottare och brukar se väldigt stor ut när domaren väl smäller ihop händerna. Han använder sina långa armar väl i strikingen för att sätta upp nedtagningarna och väl på marken strävar han ofta efter att ta ryggen på motståndaren eller så dominera med ground and pound.

Sean Brady är ganska färsk i organisationen men ståtar med ett mäktigt facit utan förluster. Jag tycker dock att det varit mot i sammanhanget bleka motståndare och Chiesa kommer vara flera nivåer upp. Det handlar om en skicklig BJJ-fighter som gått i Gracie-familjens fotspår och därför är riktigt farlig med diverse trianglar och stryp-tekniker. Brady har dock aldrig blivit testad på allvar, vilket alltså borde bli fallet på lördag.

Att Chiesa blev avslutad av en brasse på marken senast oroar förvisso en del, men jag tycker att hans storlek, styrka och erfarenhet borde göra honom till favorit mot Brady. Att då kunna spela Maverick som underdog till 2.35 gör allt väldigt enkelt. Kan inte tänka mig att oddsen står kvar i detta läge och lägger därför reken redan nu. Så länge han bara är tillräckligt närvarande mentalt för att inte fastna i något tror jag vi får se tre ronders dominans och en behaglig domslutsseger.

This is the stats tab
This is the post tip