Fantastisk föregående UFC-helg. Huvudspelet med Glover Teixeira till 3.47 satt ganska smärtfritt och samma kan sägas om Khamzat-matchen till 1.943, även om man fick svettas lite när han valde att ödsla tid på annat i oktagonen. Mäktiga insatser hursom. Ozdemir stod också för en bra prestation men mötte lite för bra fighter. Utöver spelen så var hela galan storslagen i termer av kvalitet, intensitet och spänning.

I natt är det dags på nytt och det ser på förhand intressant ut matchmässigt men tycker oddssättarna är otrevligt rätt på det mesta. Jag har dock hittat värde i ett par matcher. Marlon Vera och Frankie Edgar blir den andra. Dels i en feg med den förstnämnde som vinnare till 1.645, men eftersom jag helst vill över 2x spelas även Chito Vera via avslut till ca 3x. Pinnacle har ännu inte satt sina odds där men kollar man på övriga ställen verkar det hamna i de krokarna.

Frankie Edgar har väl säkert en särskild plats i hjärtat hos många som följt sporten en längre tid. Många är de gånger han gått in som underdog, storleksmässigt mindre, fått en massa stryk och ändå kommit ut med seger. På senare tid tycker jag att snabbheten mattats något samtidigt som powerbaren för stryktåligheten sänkts i kapacitet. För att hitta senaste perioden med två vinster i rad måste vi så långt tillbaka som 2017. Senaste matchen blev han knockad så publiken fick hålla andan när Sandhagen landade ett knä rakt på hakan. Sannolikt inte positivt för nämnda bar.

Nu ska han upp mot en fighter jag tycker borde ha verktyg för något liknande i Marlon Vera. Equadorianen är skicklig stående rent tekniskt och har en större kropp än Edgar i själva ramen - något som ofta är ganska avgörande ju högre nivån generellt blir i UFC. Han har inte riktigt fått det att lossna och varvat vinster med förluster, men såg väldigt bra ut senast mot Davey Grant - som i sin tur kom med tre raka segrar. Jag tror vi kommer få se ytterligare utveckling och att Vera alltså har både teknik och kraft för att avsluta.

När vi då får dessa odds så blir det i högsta grad spelvärt och så säkra upp med att han vinner matchen.

Jag tror också att Uusman är alldeles för stor och stark i matchningen mot Colby Covington, vilket gör vinnaroddsen ganska lämpliga. Skulle kunna tänka mig att det går fortare denna gång och är lite lockad av under 3.5 ronder till 2.23.

This is the stats tab
This is the post tip