Iskylan håller i sig och ROI:n för 2022 lyser numera rött. Inte blev det bättre av att väga för och emot att spela Yair mot Ortega till fint odds, låta bli på grund av grapplingen och så se den senare tappa axeln ur led redan i första ronden. I en grappling-situation. Tror själv på transparens kring rekar och tillhörande resultat så tills kurvan vänder kan det vara klokt att rygga med försiktighet. Till helgen har vi en superspännande gala med stort svenskt, skandinaviskt och europeiskt intresse.

Det är också just svenske Alexander Gustafsson som utgör bästa spelet. Fick gnugga ögonen dussinet gånger när jag såg att han ger 2.73 som vinnare på Pinnacle . Fattar absolut ingenting.

Bakgrunden känner de flesta med UFC-intresse till. Mauler tog organisationen med storm, fick en relativt snabb titelfight mot Jon Jones, kämpade i fem stenhårda ronder men fick - korrekt - se sig besegrad på domarröster. Därefter följde ytterligare två titelmatcher mot Cormier och JJ på nytt innan han bittert la handskarna på canvasen efter torsk på hemmaplan mot Smith. När comebacken efter det måhända förhastade beslutet kom skedde den i tungvikt där det blev förlust mot en Werdum i klart nedförslut karriärmässigt. Intressant är dock att Gustafsson mellan titelmatch 2 och 3 faktiskt slog både Blachowicz och Teixeira - vilka båda hållit lätta tungviktstiteln efteråt.

Det är således något som borde motivera till en rejäl satsning och då är Krylov ett motstånd som bara ska passeras. Jag tycker att Alexander har fördelen överallt men i synnerhet via divisionens läckraste boxning.

Krylov är en habil striker som väl klarar sig ok mot divisionens mellanskikt, men ändå aldrig visat något som skrämmer nämnvärt. Jag profiterade ju på Craigs skrällseger mot Ukrainaren senast och den väckte stora frågetecken även kring fight-iq. De segrar som Krylov skramlat ihop på senare är Walker och OSP, vilka inte direkt rosat marknaden efter. Det är alltså återigen en stor gåta att favoritskapet ligger här överhuvudtaget.

Visst, det har passerat mycket tid sen Gustafsson gick match i lhw men han har å andra sidan en reell chans att gå titelmatch inom en hyfsat snar framtid och tror han bara vinner. En sak jag efterlyst hos svensken är lite mer ko-kraft och kanske har flirten med tungvikten hjälpt den detaljen. Ser dock ändå lite värde i att även lägga en slant på seger via domslut. Huvudspelet blir dock vinnare till 2.73.

This is the stats tab
This is the post tip