Förra torsdagen satte vi 13-rätt på Europatipset men något större segerjubel var det inte tal om. Flera riktigt trötta favoritmål sköt ner utdelningen till minimum. Det är ändå svårt att göra annat än att pricka in full pott och vi får hoppas på bättre betalt denna gång.

Fyra miljoner i jackpot och stort fokus på landslagen gäller. EM-kvalet inleder med sju matcher. Därefter tar vi sikte mot Syd- och Centralamerika för VM-kval samt Nations League. Ett par stora favoriter spikas men vi har även utrymme för flera riktigt fina skrälldrag i jakten på lite finare utdelning.

Spela Tillsammans gör vi såklart även denna gång och ett system kommer att ligga öppet att ta rygg på för den som önskar. Andelar för 104 kronor/st finns att lägga vantarna på. Som alltid är det först till kvarn som gäller och totalt 50 andelar går att knipa. Givetvis är nedan analys bara ett första utkast och andelsspelet kan komma att se helt annorlunda ut när det väl går live.

Spelstopp: 17:59

1. Azerbajdzjan - Sverige X2

Sverige är som bekant borta från spel i sommarens EM-slutspel. Totalt sett har kvalet varit en katastrof i mina ögon och Jannes tid som förbundskapten sjunger på sista versen. Borta mot Azerbajdzjan ska de gulblåa försöka rädda lite heder men uppdraget i Baku blir inte helt lätt. Österrike hade bekymmer på Tofiq Bähramov-stadion att slå hål på azererna och inte lär svenskarna få det lättare. Elanga, Augustinsson och Holm är en trio som inte finns med till samlingen och även om jag gläds otroligt mycket åt att se Emil Krafth tillbaka i laget känns defensiven överlag väldigt svag. Krysset är ett givet komplement till favorittvåan.


2. Estland - Österrike 2

När jag först stirrade in mig på denna kupong så har en gardering av Österrike varit min primära tanke. I skrivande stund har alpnationen tickat ner i odds och detta gör mig tveksam till om Ralf Rangnick är så sugen på att testa och mixtra med sitt lag som jag först trodde. Österrike är som bekant redan klara för sommarens mästerskap och har tillsammans med Belgien varit klart bäst i grupp F. Jag kommer vara vaksam på alla signaler vi kan nås av, framåt spelstoppet. Just nu är spiken motiverad men går besökarna upp 10-15 punkter finns all anledning i världen att revidera detta.


3. Georgien - Skottland 1X2

Georgien gjorde en riktigt fin hemmamatch mot Cypern vid förra samlingen. 4-0-skalpen på Mikheil Meskhis sakhelobis Stadioni var ord och inga visor. Superstjärnan Chvitja Kvaratskhelia var en av spelarna som målade för värdnationen och när Skottland besöker Tbilisi är det i första hand läge att stirra mot 1X. Skottarna kommer, tillsammans med Spanien, att ta sig vidare från grupp A och britterna är nu utan bland annat Robertson, Tierney, Adams och Hanley av olika anledningar. Tunga namn minst sagt. Tvåan är i min bok sista tecken in.


4. Slovakien - Island 1X2

Slovakien är ytterst nära ett nytt slutspel efter att ha vunnit den extremt viktiga striden mot Luxemburg häromsistens. 1-0-viktorian på bortaplan på Stade de Luxembourg var inte helt rättvis sett till spelet. Nu ska slovakerna, utan bland annat Hrosovský och Pekarík (avstängda), försöka slå in den där sista jobbiga spiken i kistan och jag tror inte att det blir enkelt. Island har sett ganska bra ut under hösten och även utan en lirare som Gylfi Sigurdsson i spel så finns gott om klass i bland annat Traustason, Ingason, Finnbogason. En etta som verkar kliva upp ovanför 60 procent öppnar upp skrälldörren till höger på glänt. Heltäckt bricka gäller.


5. Bulgarien - Ungern X2

Ungern är under de senaste åren en av de europeiska nationer som imponerat mest på mig. Gästerna kommer ta sig till sommarens slutspel då en ynka poäng räcker under de två sista omgångarna för att övriga resultat ska sakna betydelse. Bulgarien borta är dessutom ett uppdrag som Marco Rossi och hans mannar vid normal nivå också löser. Bulgarerna har sedan början av 2000-talet inte alls varit ett land och ett landslag att känna igen. Despodov är lagets, just nu, största stjärna i ett i övrigt mellanmjölks-aktigt gäng. Tvåan garderas med ett kryss enbart i värdesyfte och med tanke på att en pinne räcker för ungrarna.


6. Montenegro - Litauen 1

Efter Montenegros förlust i rivalmötet mot Serbien vid föregående samling så är det vinna eller försvinna som gäller denna gång. Litauen står för motståndet och givetvis så ska matchen i Podgorica vara tämligen ensidig. Montenegrinerna skickar ut mer eller mindre det bästa man har här då Jovetic, Jovovic, Osmajic med flera finns spelbara. Savic är avstängd men även utan sin backklippa ska värdarna stå med ett gigantiskt favoritskap. Balterna håller inte måttet i denna tuffa omgivning och kommer att få svårt att hänga med i svängarna. Mycket trolig etta.


7. Luxemburg - Bosnien & Hercegovina 1X2

I och med 0-1-förlusten hemma mot Slovakien så tappade Luxemburg med största sannolikhet en topp 2-plats i grupp J och därmed är inget mästerskap till sommaren att vänta. Surt såklart med tanke på att mikronationen skött sina kort mer eller mindre helt rätt genom hela kvalet. Bosnien & Hercegovina har ett ganska vasst lag på pappret men ute på planen är det väldigt mycket som är i osynk. 0-5-förlusten mot Portugal är bara en i raden av mindre bra prestationer. Pjanic, Dzeko och Kolasinac är en trio klass som dessutom saknas här. Svårtippat och med jämna odds är jag tveksam till att ta någon större ställning. 1X2.


8. Bolivia - Peru 1

I det sydamerikanska VM-kvalet sticker Bolivia och Peru ut som de, just nu, två sämsta lagen. Värdnationen har på fyra raka försök fortsatt inte lyckats roffa åt sig några poäng medan peruanerna fått med sig ett 0-0-resultat mot Paraguay men därutöver gått både mål- och poänglösa. På Hernando Siles Stadium i La Paz sätter jag ändå hemmalaget som favoriter i en målsnål historia. Martins är en skicklig spelare och Ramallo samt Henry Vaca har vissa spetskvalitéer. Landar ettan in strax söder om 45 procent är spiken till vänster motiverad.


9. Venezuela - Ecuador X2

Venezuela har repat rejält med mod och fått effekt under kvalspelet. Inför Qatar-VM så lyckades värdnationen bara bärga tio pinnar på 18 matcher och slutade toksist i det sydamerikanska kvalet. Fyra omgångar in denna gång står Fernando Batistas mannar redan på sju poäng och en plats bland de sex främsta. Ecuador blir däremot en extremt svår uppgift. Visst saknas Enner Valencia här men i övrigt finns klass i fina spelare som Mena, Campana, Caicedo, Hincapié, Pacho och Arboleda. Fixar hemmalaget en pinne så ska man vara nöjda. X2.


10. Colombia - Brasilien 1X

Brasilien har startat VM-kvalet en aning knackigt. Efter vinsterna mot Peru och Bolivia inledningsvis så finns både ett kryss (1-1) mot Venezuela samt en torsk mot Uruguay (0-2) att redovisa. Nu ställs dessutom brasilianarna mot ett väldigt starkt Colombia borta i en match där bland annat Neymar saknas och så även förstaslipsen Ederson. Kaffeodlarna, som värdnationen kallas, är tillsammans med Argentina enda lag som ännu inte torskat i kvalspelet och jag tror att colombianerna har mycket goda chanser att fortsätta på samma väg. 1X är högprio i Barranquilla.


11. Chile - Paraguay 1X

Spännande möte från Santiago i Chile härnäst. Hemmanationen fick rejält på läppen vid sitt senaste framträdande i kvalet då Venezuela enkelt manövrerade ut Eduardo Berizzos herrskap. 0-3-förlusten var en tröttsam historia sett ur chilenarnas ögon som lyckligtvis är ett bättre fotbollslag på hemmaplan. Paraguay å sin sida gör varken väsen av sig i framkant eller bakåt. Fyra inspelade poäng på lika många matcher samt 1-2 i målskillnad säger egentligen det mesta om de tillresta. Disciplinerade till tusen med ett vasst försvarsspel som fokus samtidigt som anfallsspelet sällan glänser. Jag räknar kallt med att denna strid kommer ticka 0-0 länge och är det något av herrskapen som ska stå för grannlåten framåt är det ändå Chile. 1X räcker.


12. Argentina - Uruguay 1X

På magiska La Bombonera i Buenos Aires ska Argentina ta emot gästerna från andra sidan Río de la Plata då Uruguay kommer på besök. Messi och company har hittills gått rent i kvalspelet och ännu inte släppt in något mål bakåt. Starkt av värdnationen såklart och truppen som skickas ut på grönbete denna dag är sylvass. Förutom nyss nämnda Messi så finns bland annat Dybala, Álvarez, De Paul, Paredes och Mac Allister med. Uruguay kan ändå stå upp väl här är min tro. Med Bielsa vid rodret så har nationen fått en liten nytändning och gästerna kommer också stärkta av en mäktigt 2-0-triumf hemma mot Brasilien vid förra samlingen. Givetvis ska krysset ackompanjera ettan från start.


13. Costa Rica - Panama X2

Tredje upplagan av CONCACAF:s Nations League spelas för stunden och i League A är det kvartsfinaler som gäller. Panama tog sig hela vägen till semifinal och en bronsmatch i senaste upplagan av tävlingen men föll på målsnöret till en medalj då Mexiko löste bronset i och med en 1-0-seger i Las Vegas. Dubbelmöte med Costa Rica är vad som nu ska ta vid och jag tycker att besökarna ska vara favoriter över dessa båda dueller. Godoy är en fältherre som kommer att driva på besökarna i San Jose och även spelare som Davis och Quintero håller hög klass. Costa Rica har inte spelat en tävlingsmatch sedan juli vilket jag inte tror är till någon fördel här. En etta som streckas norr om 45 procent väljer jag tidigt att vaska. X2 är prioriterat med andra ord.


Kupongens kassaskåp!- Montenegro

Litauen har inte laget för att på allvar kunna utmana Montenegro på Podgorica City Stadium. Värdnationen måste vinna för att ge sig själva chansen i jakten på topp 2 och gör också så.

Varningens finger!- Island

Slovakien saknar ett par skickliga spelare till samlingen samtidigt som Island sett kompetenta ut de senaste samlingarna. Högersidan gillas skarpt och ska finnas med.

1. Azerbajdzjan - Sverige 1 X 2
2. Estland - Österrike 1 X 2
3. Georgien - Skottland 1 X 2
4. Slovakien - Island 1 X 2
5. Bulgarien - Ungern 1 X 2
6. Montenegro - Litauen 1 X 2
7. Luxemburg - Bosnien & Hercegovina 1 X 2
8. Bolivia - Peru 1 X 2
9. Venezuela - Ecuador 1 X 2
10. Colombia - Brasilien 1 X 2
11. Chile - Paraguay 1 X 2
12. Argentina - Uruguay 1 X 2
13. Costa Rica - Panama 1 X 2
Till Svenska Spel Sport & Casino →
I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100
This is the stats tab
This is the post tip