Första EM-tipset slutade med som bäst tolv rätt. Andra slutar också med som bäst tolv rätt då vi tidigt tappade i slagstyrka på både det lilla och stora systemet i och med Englands 1-1-möte med Danmark (lilla) och Serbiens 1-1-möte med Slovenien (på det stora). En tredje chans får vi och denna bong huserar precis som tidigare 4 miljoner i jackpot.

Österrike, Kroatien, Ukraina och Serbien är underdogs som tidigt ska få plats på kupongen. I övrigt finns ett par heta kryss till fin procent som inte får underskattas heller. Frankrike och Portugal känns tidigt som två stabila spikar där vi även blickar mot ett tidigt spikkryss i mötet Slovakien - Rumänien.

Spela Tillsammans gör vi självklart igen och TVÅ EM-tipskuponger kommer att ligga öppet att ta rygg på för den som önskar. Som alltid är det först till kvarn som gäller och totalt 50 andelar går att knipa när det kommer till det lilla (100 kronor) samt stora (200 kronor) systemet. Som alltid är nedan analys bara ett första utkast och andelsspelet kan komma att se helt annorlunda när det väl går live.

/RoK-Björnen

Spelstopp: 20:59

1. Belgien - Rumänien 1X

Rumäniens 3-0-prestation mot Ukraina var fläckfri. Defensiven satt på ett utmärkt sätt och framåt visade rumänerna känsla där framförallt 1-0-påsen från Stanicus fot var lysande. Belgien kliver ut till denna strid en aning pressat. Efter debaclet mot Slovakien är minst en pinne nödvändigt för att nationen ska kunna ta sig till knockout-fasen av egen maskin. Lukaku brände x antal chanser mot slovakerna och behöver ställa in skärpan. De Bruynes kreativitet på mitten måste också poleras om framgång ska kunna nås. Ettan är såklart trolig men kan Rumänien sätta defensiven på samma sätt som senast finns ett kryss inom räckhåll.


2. Schweiz - Tyskland X2

Tyskland har övertygat under de första två matcherna. Möjligen agerade Nagelsmanns mannar något mer slapphänt defensivt mot Ungern i omgång 2 men segern (2-0) över 90 minuter får anses rättvis. Sista stoppet på vägen innan det är dags för åttondelar innebär schweiziskt motstånd i Frankfurt. Shaqiri visade klass med sitt mäktiga 1-1-mål mot Skottland och 32-åringen har därmed målat i sex raka mästerskap (tre VM, tre EM) vilket är en smått osannolik svit. De rödvita stannar som grupptvåa med en pinne och tyskarna slutar etta vid ett oavgjort resultat. Bekvämt kan vi därför utgå från mittentecknet och måla på med garderingar från höger strax därefter.


3. Skottland - Ungern 12

Ungefär som förväntat kom både Skottland och Ungern upp med bättre prestationer i den andra omgången. Skottarna lirade ganska bra fotboll mot Schweiz men fick nöja sig med 1-1. Ungrarna å sin sida hade gott om chanser för att peta in både en och två bollar mot Tyskland men blev återigen slagna. Det innebär att båda dessa nationer nu måste vinna matchen för att chansen att ta sig vidare ska finnas kvar. Det borde således innebära att saker och ting kommer öppna upp sig rejält. Britterna saknar Tierney (om inte någon mirakelkur finns att tillgå efter hans skada) och Porteous (avstängd) och blir således defensivt försvagade. Jag tittar mot tvåan först och ettan därefter.


4. Albanien - Spanien X2

Albanien visade styrka som lyckades ta ikapp 1-2 till 2-2 på stopptid mot Kroatien i förra omgången. Albanerna var över en längre tid tungt tillbakapressade men fann lite ny energi upp mot slutminuterna. Starkt såklart och in i det sista lever hoppet om avancemang för nationen. Nu möter Sylvinhos mannar ett redan gruppsegrande Spanien i den sista striden innan knockout-fasen. Givetvis är detta en stor fördel då La Roja med största sannolikhet kommer att rotera sin elva. Det måste ändå påtalas att grabbarna från den Iberiska halvön som sitter på bänken i den rödblåa tröjan knappast är några dussingubbar. Oyarzabal, Joselu, Torres, Olmo, Grimaldo med flera kommer knappast att göra bort sig. Noterbart är också Rodris avstängning. X2 ska räcka.


5. Kroatien - Italien 1X2

Italien var faktiskt aldrig riktigt nära mot Spanien trots att det enbart slutade 0-1. Donnarumma hade en svettig afton i buren då La Roja belägrade italienskt straffområde om och om igen. Tre pinnar finns ändå i ryggen efter segern i match 1 och en poäng mot Kroatien kommer att räcka för att säkra andraplatsen. Löser Gli Azzurri detta är frågan. Kroaterna är efter det insläppta 2-2-målet på stopptid mot Albanien troligen piskade till att vinna denna batalj för att åttondelsspel ska vara realistiskt (kan möjligen gå att nå via två poäng men högst troligen inte). Ser vi till hur truppen ser ut är det inte tu tal om att kroaterna har en hög höjd och absolut chans att knocka Italien. Jag tittar tidigt mot alla tecken i Leipzig.


6. Frankrike - Polen 1

Innan fransmän och polacker ska gå upp i klinch under tisdagen ska Les Bleus stångas med Nederländerna och Lewandwoski (räknar med att Barca-spelaren är redo igen efter skada) och company mäter svärd med Österrike. I min bok, precis som spelbolagens, agerar Polen underdogs mot alpmännen och en hel del pekar mot att polackerna står utan poäng inför matchen mot Frankrike. Deschamps mannar kommer få en del problem med Oranje då Mbappé knappast kommer till spel efter sin tilltufsade näsa. Viss skillnad i kvalité mellan dessa herrskap ska hursomhelst råda just nu och även om prollen till vänster blir i högsta laget är jag inne på att använda mina extratecken på annat håll.


7. Nederländerna - Österrike 1X2

Efter 2-1-triumfen mot Polen i premiären och ett bra läge att nypa poäng denna midsommarhelg mot Frankrike finns en del som pekar mot att Nederländerna är klara för åttondel inför matchen mot Österrike. Således öppnas högersidan upp på ett fint sätt då det svenska folket visar tydligt att Koemans mannar ska vara favoriter. Jag imponerades av Österrike i premiären mot Frankrike och har även svårt att se Baumgartner och gänget gå på någon mina mot Polen i match 2. Men hur än den fajten slutar är jag helt inne på att gå med heltäckt bricka i Berlin.


8. England - Slovenien 1X

Det skakar lite inom engelska väggar. 1-0-vinsten mot Serbien var ingen bra prestation från Southgates mannars sida och 1-1 mot Danmark därefter var inte heller någon insats att hylla. Faktum är att jag tyckte britterna såg ängsliga ut och några större chanser, förutom målet, skapades inte. Framförallt var offensiven i andra halvleken direkt undermålig då engelsmännen stängde sin xG sista 45 på 0,3! Slovenien var på vippen att vinna mot Serbien i senaste rundan men ett sent kvitteringsmål grusade chansen. Slovenerna imponerar ändå och har med två kryss i ryggen en helt okej chans att ta sig vidare även utan seger mot England men väl ett kryss måste nog bärgas. Det finns det också täckning för. En etta bortom 80 procent får absolut inte lämnas allena. Krysset ska tidigt med.


9. Danmark - Serbien 1X2

Serbien var brutalt illa ute mot Slovenien. En stark Jovic löste djupt in på stopptid ett kvitteringsmål och räddade där och då serberna kvar i tävlingen. Seger kommer med stor sannolikhet ändå att krävas nu och Danmark blir en riktigt svår nöt att knäcka. Hjulmands mannar gjorde en okej premiär men en desto bättre andra match. Pölsemännen ägde delar av mötet med England och var minst sagt förtjänta av den poäng som nu bärgades. Med detta sagt är jag inte beredd att hålla danskarna i handen då prollen tickar upp mot 50. Här kommer garderingar att krävas. Helst hela vägen över.


10. Slovakien - Rumänien X

Rumänien ska som bekant möta Belgien före denna strid och matchen finns i sin helhet att läsa högre upp på kupongen. Oavsett hur det går för Edward Iordanescu och hans mannar mot De Bruyne och company så är jag helt inne på att matchen mot Slovakien kommer ticka 0-0 länge, troligen hela vägen in i mål. Det som möjligen kan få mig att revidera detta är ifall Slovakien har styrkan att vinna mot Ukraina under midsommarafton. Om så blir fallet är slovakerna som sämst tvåa i gruppen oavsett hur alla övriga matcher slutar. Just nu är det däremot inget snack om att krysset växer ut till ett häftigt spikförslag.


11. Ukraina - Belgien 1X2

Jag blev galet besviken på Ukraina i premiären mot Rumänien. Dovbyk, Mudryk, Zinchenko och övriga i den blågula dressen var svaga framåt och gav bort ett par mål bakåt. Jag håller nationen som i grunden det näst bästa sällskapet i grupp E och hissar tidigt lite varningsflagg här. Belgien var som bekant oförmögna att måla trots en hel hög med chanser i premiären mot Slovakien och Lukaku fick dubbla mål bortdömda via VAR. Mötet med Rumänien blir en intressant tillställning där vi får se om belgarna har vad som krävs för att vända skeppet på rätt köl igen. Vad som än händer i den andra omgången från gruppen är jag inne på att bredda mig här då värdet till vänster är alldeles för bra för att missa, åtminstone på större system.


12. Georgien - Portugal 2

Grupp F avrundar bongen med två matcher där vi precis som på flera andra håll inte har någon koll på hur matcherna i omgång 2 slutat. Med detta i tanken är jag benägen att spika av Portugal. Jag sätter upp grabbarna från den Iberiska halvön på en topp-piedestal inför knockout-spelet och en utmanare om guldet. Så bra tycker jag att portugiserna är. Georgien lirade fin offensiv fotboll mot Turkiet i den första fajten men lyckades aldrig pricka in 2-2 utan fick istället se Aktürkoglu rulla in 3-1 i tom bur efter att keepern Mamardashvili varit uppe i offensivt straffområde för att testa att måla. Georgierna har en viss chans mot Tjeckien i match 2 men mot Portugal ser jag inte att Kvaratskhelia och hans lagkompisar ska kunna lyckas. Trolig tvåa.


13. Tjeckien - Turkiet X2

För Tjeckiens del är det såklart av yttersta vikt att vinna mot Georgien innan denna batalj ska spelas. Torsk i omgång 2 och chansen till avancemang får ses som ytterst svårt. Spelmässigt fanns ändå en hel del bra saker att plocka fram i premiären. Turkiet står på tur och Vincenzo Montellas gäng visade offensiv lyster i mötet med Georgien. Både Müldür och Gülers mål var otroligt vackra. Defensivt finns mer att önska och möjligen är det gubben som i stället ska spelas ut snarare än X2. Återstår att se lite hur matcherna under lördagen slutar så vi får ännu lite bättre klarhet runt förutsättningarna inför den sista rundan.


Kupongens kassaskåp!- Frankrike

Frankrike är en nivå upp jämfört med Polen och ettan i match 6 känns just nu svår att ifrågasätta.

Varningens finger!- Österrike

Nederländerna känns intressanta men det gör också Österrike som jag tyckte spelade fin fotboll mot Frankrike i premiären. Tvåan streckas lågt nu och måste således med.

1. Belgien - Rumänien 1 X 2
2. Schweiz - Tyskland 1 X 2
3. Skottland - Ungern 1 X 2
4. Albanien - Spanien 1 X 2
5. Kroatien - Italien 1 X 2
6. Frankrike - Polen 1 X 2
7. Nederländerna - Österrike 1 X 2
8. England - Slovenien 1 X 2
9. Danmark - Serbien 1 X 2
10. Slovakien - Rumänien 1 X 2
11. Ukraina - Belgien 1 X 2
12. Georgien - Portugal 1 X 2
13. Tjeckien - Turkiet 1 X 2
Till Svenska Spel Sport & Casino →
I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100
This is the stats tab
This is the post tip