Hej alla travälskare,
Mitt namn är Christoffer Svensson och jag är en 31-årig travfantast som verkat inom travet i mer än halva mitt liv främst som hästägare, men jag har även kört ett par travlopp och jobbat utomlands som trader. Från och med 12/2 kommer ni kunna få ta del av mina tips här på rekatochklart och jag hoppas kunna bjuda er läsare på en och annan vinnare.


Dagens Dubbel körs denna söndag på Rommetravet i Borlänge och jag väljer att spela med totalt åtta kombinationer i två svårlösta lopp. 


DD-Förslag Romme 25/2

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2140m Auto

I den första avdelningen så väljer jag att spela med hela min A-Grupp där fyra hästar sticker ut från mängden.

11 Svarte Petter hade ett klart bra fjolår med tre segrar på femton starter och över 300 tusen kronor intjänat. Han gör årsdebut här efter närmare 3.5 månads frånvaro från tävlingsbanan och kommer nog att behöva ett par lopp i kroppen för att formen ska sitta där igen. Han har tidigare tävlat bra efter uppehåll och stallets hästar brukar vara väl förberedda, så om kusken Mats Djuse kan ge Svarte Petter en lämplig resa så kommer femåringen att spurta bra till slut och då är han att räkna med.


12 Grådö Bo har verkligen visat form på slutet med flera framskjutna placeringar och tog en seger på V75 i slutet av december. Han har följt upp det med ytterligare en seger och en andraplats på årets två starter. Jobbigt utgångsläge den här gången, men han tål att göra en hel del jobb själv och jag räknar med en rätt så offensiv styrning från kusken Madelene Johansson och Grådö Bo är bra nog att räcka långt här. 

10 Klack Vidar har visat fin form på slutet med två segrar på hans fem senaste starter. Han har matchats mot rätt tufft motstånd och visat att han duger bra i klassen och om kusken Oskar Kylin Blom kan finns en hygglig position här kort efter start så kommer Klack Vidar att leverera på nytt och ska streckas. 

5 Guli Em är fartfylld för klassen och står intressant till här med ett bra startspår. Särskilt startsnabb är han inte, men om kusken Marcus Lilius kan droppa ner i ett andraspår rätt så tidigt och bjuda Guli Em på en ryggresa fram tills upploppet så kommer avslutningen att duga bra här. 


Min Vinnare: 11 Svarte Petter


Spets efter 500m: 8 Perso


Skrällen: 5 Guli Em


Rankingen: A: 11,12,10,5 B: 2,3,9,8,6 C: 14,7,1,13,15,4

DD-2 2140m Auto

Den andra avdelningen är ett rätt så ojämnt lopp där jag väljer att spela med min A-grupp. 

9 Gliding Eagle är en kapabel men skör herre som endast gjort sex starter i karriären och vunnit två av dessa. Han återfinns sedan en tid tillbaka i Mattias Djuses regi och har inte startat på närmare två år och han kommer givetvis att behöva lopp i kroppen innan han hittar formen igen. Jag gillar dock det han har visat upp hittills på tävlingsbanan och från ett passande smygläge så kan kusken Magnus Djuse ge Gliding Eagle en fin ryggresa här och då han är väl förberedd så kommer hans spurt att räcka långt. 

4 Global Email står bra till här med ett fint startspår då han är snabb ut och taktiken lär vara given härifrån och det är att nå ledningen. Känslan är att han utvecklas rätt så fint för varje start han gör och i ett öppet lopp så ska segerchansen vara rätt så god här ifrån ledningen om inte tempot blir alltför högt. 


Min Vinnare: 9 Gliding Eagle

Spets efter 500m: 4 Global Email

Skrällen: 2 One Moment In Time

Rankingen: A: 9,4 B: 2,3,6,1,11 C: 5,7,8,10,12


Lycka till!

Christoffer