Boden står som värd för veckans GS75 och omgången är dessutom kryddad med en jackpot. Jag spelar med två spikar, 4 Philip I GS75-5 samt 12 M.T Oberon i GS75-7.

Nedan följer min lösning på omgången.

GS75 Boden 20/2
GS75-1 1.5.8.9.10
GS75-2 1.2.3.6.7.10
GS75-3 1.4.5.6.7
GS75-4 3.4.5.7
GS75-5 4 Philip
GS75-6 3.5
GS75-7 12 M.T Oberon

1200 rader x 1 kr =1200kr

Dagens Dubbel Boden 20/2
DD-1 3.5
DD-2 12 M.T Oberon

2 rader x 100kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

GS75-1 2140m Auto
1 Happy Doc hade jag som ett stort drag på V65 senast och för en gång skull flöt travet bra. Hon var mycket bra som trea och hade luckan kommit lite tidigare över upploppet hade hon varit med på linjen. Nu ser hon ut att bli betrodd från ett innerspår och jag är inte övertygad om att hon kan hålla upp någon ledning. Det går inte heller blunda för hennes historik av galopper men att det finns fart som räcker och blir över för den här typen av lopp är det ingen tvekan om.

10 Tank The Maker är bättre än vad man kan utläsa av raden och tillhör de bättre i fältet. Han brottas ständigt med tuffa utgångslägen men har gjort det bra i rätt tuffa sällskap och senast var han trea bakom Bosse Bee Och A.W’s Fastlight och det här motståndet håller inte samma klass.

5 Mim’s Little Magic laddas mot ledningen och om Tina Lagesen ser det ut som att hon skulle kunna få fuska bort loppet där framme i ledningen.

8 Lord Of Tooma och 9 Cardigan W.F har också hängt med bra mot bättre motstånd och är två tänkbara skrällbud om det klaffar lite med positioner.

Min Vinnare:1 Happy Doc
Spets efter 500m: 5 Mim’s Little Magic / 1 Happy Doc
Skrällen: 9 Cardigan W.F
Rankingen A:1.10.5 B:9.8.11.2.3.4.6 C:12.7

GS75-2 1640m Volt
Två av loppets förhandsfavoriter har blivit strukna vilket öppnar upp loppet ytterligare och det här känns som ett spelvänligt lopp.

3 Skräcken var bra som tvåa bakom Backegrabben i sin årsdebut och kommer säkert ha gått framåt med den genomköraren. Det ser ut som ett lämpligt motstånd nu men han har ett innerspår på tillägg vilket skulle kunna innebära problem med positioner och över kort distans är det alltid tufft att ta in tjugo meter.

7 Fyrkrafs är hopplöst osäker och det är långt ifrån säkert att han går runt felfritt men det här är en häst som man talar ganska bra om uppe i norr och när han väl fattar vad det går ut på kommer han att vinna en del framöver.

1 Viljekraft och 2 Bäckjerva kan inte matcha tiderna som hästen på tillägg har gått men i kallblodslopp över kort distans brukar det ofta kunna skrälla från den främre volten. Jag tycker att båda är givna på kupongen även om det är en nackdel att det bara är två hästar på startvolten.

Min Vinnare: 3 Skräcken
Spets efter 500m: 1 Viljekraft
Skrällen: 7 Fyrkrafs
Rankingen A:3.7.1.10 B:6.2.5.8.4

GS75-3 1640m Auto
Ett minst sagt öppet lopp på förhand och här bör man nog betala för så många man har råd med.
7 Choclic Bishop får tipsettan i loppet eftersom att hon är så pass lite spelad och att det därför finns värde i henne. Hon har fått ett spår långt ut på vingen men det är inga raketer invändigt och hon spetsade enkelt från spår fem senast i ett lopp som hon också vann. Det var förvisso ingen vidare klass på det loppet men det gör inte det här loppet heller och ledningen är den kortaste vägen till mål.

4 Horatio debuterade i ny regi senast och gick bra som tvåa även om han var många längder efter en överlägsen vinnare i mål. Han har ännu inte vunnit något lopp i karriären men motståndet känns överkomligt och i sin nya miljö tror jag att segern kommer snart.

6 Katrianne är svår att sätta in i loppet men hon har vunnit ett par lopp i Finland under vintern och duger säkert bra i den här typen av lopp.

5 Isolde Sisu var mer spelad än Horatio senast de möttes och nu ser det ut som att det kommer skilja ganska mycket i spelprocent mellan dom. Hon är inte att lita på men felfri ska hon räknas i ett öppet lopp.

Min Vinnare: 7 Choclic Bishop
Spets efter 500m: 7 Choclic Bishop
Skrällen: 5 Isolde Sisu
Rankingen A:7.4.6.5.1 B: 12.8.9.10.11 C:3.2

GS75-4 2140m Auto
7 Dazzling Diva är solklar tipsetta för mig och skulle kunna vara en spik att ta ställning för. Det är debut på isbana och utgångsläget oroar eftersom man helst inte vill ladda från start med hästen eftersom hon kan bli ivrig. Skulle man ha ändrat tankegångarna under morgondagen och laddar iväg henne från start tror jag annars att hon kan öppna Snabbare än 5 Endless Dream och då kan hon sitta i ledningen tidigt. Hon går ner i klass från den senaste starten och oavsett upplägg tycker jag att hon ska vara favorit i loppet.

5 Endless Dream kan mycket väl leda det här från start till mål. Eftersom det låter som att man inte vill ladda från start med Dazzling Diva är risken överhängande att den finska gästen tidigt sitter i ledningen och får styra och ställa där framme. Det är alltid svårt att bedöma hur finska gäster hävdar sig på svensk mark men det ser ut som en rejäl häst och stallet andas optimism.

3 Love Of Mine är bättre än raden och är kvick iväg bakom bilen. Hon var positiv i årsdebuten och travet flöt på ett bra sätt, vilket alltid inte har varit fallet tidigare.Vi får se om Sandra Eriksson vill köra henne i ledningen men oavsett borde hon få en bra position och är tidig bakom favorit-duon

4 She´s My Heaven var jättefin senast när hon vann efter en passande resa och får hon ett rygglopp in i det sista nu också ska hon räknas på sin fina form.

Min Vinnare: 7 Dazzling Diva
Spets efter 500m: 5 Endless Dream /3 Love Of Mine/ 7 Dazzling Diva
Skrällen:
Rankingen: A:7.5 B:3.4.2.9.6.11.1 C:10.8.12

GS75-5 2640m Volt
4 Philip hade ett hopplöst utgångsläge senast när han startade med fyrtio meters tillägg över medeldistans men han hade definitiv utmanat om segern om han inte hade galopperat med 200 meter till mål under avancemang ute i spåren. Motstånd saknas inte men jag gillar den här hästen och om man inte förhastar sig från start och travar in hästen borde han hitta en bra position i den främre träffen. Han vann fem lopp under fjolåret och håller han sig bara i trav tycker jag chanserna är goda att ta årets första seger. Till knappa 20% tycker jag det är en spelvärd spik.

Motbud
8 Jack M.R fick ett snällt upplägg i årsdebuten och gick bra till slut som tvåa bakom en överlägsen vinnare. Han borde ha gått framåt med det loppet i kroppen och det är en rejäl häst som trivs över distansen och tål att göra lite jobb under vägen även om han inte alls är att lita på och har lätt till galopp.

6 Ravn Kiro kan en del och galopperade oturligt bort en topplacering på V75 innan årsskiftet när han tappade en sko som gått gåendes. Från sitt springspår är det loppets troliga ledare och då kan han bli svårslagen om han fungerar.

9 Storspjuver har inte vunnit lopp sedan 2019 men han har sett formstark ut på slutet i tuffa sällskap och såg pigg ut senast när han satt fast med krafter kvar över mål. Skrällbud.

Min Vinnare: 4 Philip
Spets efter 500m: 4 Philip
Skrällen: 9 Storspjuver
Rankingen A:4 B:8.6.9.5.7.1.12.2 C:11.10.3

GS75-6 2140m Volt
3 Dante Godiva har en väldigt bra uppgift på pappret och det känns som att det verkligen har lossnat för honom i sin nya regi. Han kan inte spetsa av egen kraft men mycket talar för att Roger Nilsson med 6 Mellby Guava är nöjd med ryggen på den stora favoriten och överlåter ledningen. Med det scenariot känns han svårpasserad men jag vill ändå dubbla mitt system om nu Roger Nilsson skulle ta emot Dante Godiva när Micael Melander ställer frågan.

5 B.W.L Ruthless behöver ha det lite serverat för att bjuda till fullt ut men insatsen senast var positiv och han känns klart på gång. Han var ute i samma lopp som Dante Godiva senast och även om Dante Godiva vann relativt tryggt så var han inte långt efter i mål som tvåa. Om han skulle lyckas hitta ryggen på Dante Godiva så har han en vass speed att använda sig av till slut.

Min Vinnare: 3 Dante Godiva
Spets efter 500m: 3 Dante Godiva / 6 Mellby Guava
Skrällen: 5 B.W.L Ruthless
Rankingen A:3 B:5.9.10.6.12.8.2.11.13 C:7.4.1

GS75-7 2140m Auto
12 M.T Oberon möter ett väldigt överkomligt motstånd och han vann från dödens i Boden i näst senast mot ett likvärdigt motstånd. Han går ner rejält i klass från den senaste starten då han var trea i ett V75-lopp bakom Amalencius B.B och Astrum. Mika Forss vet att hans häst står för klassen i gänget och lär köra därefter. Jag tror att han tidigt avancerar fram till dödens och oavsett vem som sitter i ledningen tycker jag att han bör tugga ner det här motstånd med sin styrka.

Motbud
8 Enjoy’s Wifi har form och kommer med två raka segrar i raden. Han kan öppna fort från start och trots spår åtta bakom bilen borde han kunna hitta position direkt och det är även troligt att han kan få överta ledningen efter ett par hundra meter. Jag tror ändå att M.T Oberon är huvudet högre men från ledningen är det det största hotet.

1 Soleil D’Inverne har jag pratat om mycket här i tipsen tidigare och han var förbättrad senast. Det vore retfullt om han skulle vinna nu när jag inte är med på tåget men han kan inte öppna speciellt fort från start och risken är att han blir över på innerspåret.

Min Vinnare:12 M.T Oberon
Spets efter 500m: 8 Enjoy’s Wifi
Skrällen: 1 Soleil D’Inverne
Rankingen A:12 B:8.17.13.5.15.14.4.2.11.10 C:3.9.6

Lycka till