På Söndag utspelar sig GS75 på Charlottenlund i Danmark och även om det brukar kunna skrälla i Danmark tycker jag att den här omgången ser klart greppbar ut och jag spelar med tre spikar och ett lås i omgången.

GS75 Charlottenlund 21/11
GS75-1 1 Call Me Brodda
GS75-2 3 Go On Gardenia
GS75-3 1.2.3.7.8.9.11.12
GS75-4 2.6
GS75-5 1.2.3.4.5.6.7.9
GS75-6 5 Extreme
GS75-7 1.2.3.4.6.8.9.10

1024 rader x 1 kr = 1024kr

Dagens Dubbel Charlottenlund 21/11
DD-1 5 Extreme
DD-2 1.2.3.6.8.9.10

7rader x 30kr = 210kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

GS75-1 2000m Auto
1 Call Me Brodda blir min första spik i omgången. Spår 1 på Charlottenlund är förvisso inte optimalt och det hade varit fördelaktigt med ett spår längre ut på vingen men jag tror ändå att Call Me Brodda är så pass snabb att hon lyckas ta hand om ledningen och i den positionen är hon som allra mest effektiv. Senast var hon ute i ett tufft lopp och mötte Sweetman och Rackham och tog hand om ledningen initialt men man bemödade sig inte med att försvara någon ledning då och överlät taktpinnen till Sweetman. Hon mötte två hästar som var för bra den gången men fullföljde bra som trea och med två lopp i kroppen borde formen vara framflyttade ytterligare. Hon har presterat bra på Charlottenlund tidigare och även om hon möter en tuff motståndare i 4 Ultra Bright som har överlägsna meriter i loppet så landar jag i att positionerna blir avgörande och att hon rinner undan från ledningen. jag tar ställning i ett lopp där jag tycker att två hästar sticker ut lite extra på förhand.

Motbud
4 Ultra Bright har överlägsna meriter i loppet och har vunnit två gånger och tagit en andraplats på de tre starter hon har gjort på den danska huvudstadsbanan. Hon var väldigt bra när hon vann från dödens över kort distans på 1.10.6 i september men vid den senaste starten galopperade hon tidigt på innerspåret och hon har haft lite skadekänningar därefter vilket gör att det är ett litet frågetecken för om man har lyckats bibehålla den fina formen. Hon mötte faktiskt Call Me Brodda senast hon tävlade på Charlottenlund och den gången krigade hon sig förbi Call Me Brodda i de sista stegen och det blir en spännande duell på söndag. 

Min Vinnare: 1 Call Me Brodda
Spets efter 500m: 1 Call Me Brodda
Skrällen:
Rankingen A:1 B:4 C:3.5.2.6.7

GS75-2 2000m Auto
3 Go On Gardenia blir min andra spik i omgången. Hon mötte flera av sina värsta motståndare på förhand senast och kunde enkelt ta hand om ledningen då efter att Golden C.D välvilligt överlåtit den positionen. Sedan var det spel mot ett mål när hon vann med flera längder och det såg ut som att det fanns hur mycket krafter som helst kvar över mål. Läget blev perfekt den här gången också och det finns ingen anledning till att tro att det inte skulle vara en toppchans att upprepa den bedriften. Spets och slut.

Motbud
2 Gloria Line är kapacitetsmässigt en av de mest talangfulla i loppet men hon har inte riktigt fått den utväxling som jag hade trott och hoppats på. Hon hade ett svårt utgångsläge senast men såg bättre ut än på länge och gjorde det bra bakom Go On Gardenia som trea efter en offensiv styrning av Steen Juul. Nu har hon fått ett bra läge bakom bilen och kommer kunna hitta en bra position från början och skulle Go On Gardenia utmanas i ledningen är hon ett tänkbart bud om hon får en mer passande resa den här gången.

1 Golden C.D kan öppna snabbt från start och tog faktiskt en längd på Go On Gardenia från start senast men man valde att släppa ledningen då. Skulle Jörgen Sjunnesson välja att köra i ledningen den här gången och syna favoriten så öppnas loppet upp en aning men jag tror att man är nöjda med ryggen på den stora favoriten och en passande resa på innerspåret.

8 Gaby C.N var andrahandsfavorit bakom Go On Gardenia senast men galopperade bort sina möjligheter. Han slog faktiskt Go On Gardenia trots en galopp när de möttes näst senast men nu drog han nitlotten i spårlottningen och det måste klaffa under vägen även om kunnandet finns för att utmana.

Min Vinnare: 3 Go On Gardenia
Spets efter 500m. 3 Go On Gardenia
Skrällen: 1 Golden C.D
Rankingen A:3 B:2.1.8 C: 4.9.5.7.11.10.7.6

GS75-3 2000m Volt
1 Louisiana är bara spelad till 4 % i skrivande stund och för mig är det på tok för lågt och hon får tipset i omgångens mest öppna lopp på förhand. Senast startade hos på Åbytravet och gjorde en stark insats från dödens som tvåa men mattades lite i de sista stegen in mot mål. Nu har hon fått spår 1 i volten vilket är en enorm fördel i Danmark eftersom man har ett annat voltsystem och det finns inga springspår. Jag tror att hon tar hand om ledningen direkt och sedan försöker Bo Westergaard att göra det surt för hästarna på tillägg och jag tror det kan bära hela vägen.

9 Encore Cloc har inte vunnit på ett tag men han har gjort bra lopp hela tiden utan att få utdelning fullt ut och jag tycker att han står på tur för en seger. Han har vunnit närmare var tredje start i karriären och slipper han bara allt för mycket grovjobb den här gången kan det vara dags för en seger.

7 Caviar saknar kanske den där toppformen för dagen men jag tror att det här kan vara loppets bästa häst och har han hittat tillbaka till gamla takter ska han räknas tidigt. Han tål att göra jobb under vägen och är van att besöka vinnarcirkeln även om han har gått segerlös i fyra raka lopp.

Min Vinnare: 1 Louisiana
Spets efter 500m: 1 Louisiana
Skrällen: 1 Louisiana
Rankingen A: 1.9.7 B:3.8.2.12.11 C: 6.4.5.10

GS75-4 2000m Auto
2 Coventry Hall var ute i ett tufft V75-lopp på Bjerke senast och såg pigg ut över mål men fick aldrig riktigt fritt över upploppet och slutade fyra. Han öppnade snabbt bakom bilen från innerspåret senast och jag tror att han kommer till ledningen nu. Hade det varit kort distans hade det förmodligen varit en sund spik men medeldistans är ett litet minus och jag vill betala för ytterligare en häst på mitt system.

6 Frodo Cash förlorade förvisso mot ett betydligt enklare motstånd senast men han körde väldigt passivt av kusken och när luckan väl kom över upploppet avslutade han snabbt till en andraplats. Han har sin bästa bit till slut och eftersom det låter som att det kommer att laddas från start från såväl 2 Coventry Hall samt 3 First Blood så skulle det kunna bli bra fart på loppet där framme och då blir danska derbytvåan svår att stå emot över upploppet.

Jag nöjer mig med två hästar på systemet men skulle 3 First Blood lyckas med att ta en längd på invändiga Coventry Hall kan han bli att räkna med från ledningen men han har inte lyckats med att vinna något lopp i år på tolv starter.

4 Staro Obrigado har vunnit på V75 i Sverige och är en bra häst för kullen. Han har två raka galopper i raden och har inte startat på fem månader inför det här och det låter som att det blir ett relativt passivt upplägg i comebacken. Kunnandet är dock högt och är han väl förberedd kan han utmana direkt i med rätt resa.

Min Vinnare: 2 Coventry Hall
Spets efter 500m: 2 Coventry Hall / 3 First Blood
Skrällen: 3 First Blood
Rankingen A: 2.6 B:3.4 C: 5.7.1

GS75-5 2000m Auto
Kommer 1 Get A Wish till ledningen utan att det kostar för mycket borde det vara en bra chans att upprepa insatsen från senast när han ledde från start till mål och inkasserade sin tredje seger på sina fyra senaste starter. Han kan dock komma att utmanas från start och spår 1 på charlottenlund är ett litet minus och skulle han bli över från start öppnas loppet upp rejält.

2 Gasolin är en stark och rejäl häst som besegrade 4 Gibson från dödens i försöket. Det är ingen möjligt Gibson kan köra sig till tät den här gången också och då kan det mycket väl bli en repris från försöket.
4 Gibson har vunnit hälften av årets starter och kan öppna fort från start. Skulle man lyckas med att ta sig förbi Get A Wish från start så ökar möjligheterna till seger och om han har gått framåt ytterligare till det här loppet kanske han kan hålla undan från ledningen nu.

5 Gandhi har ingen rolig rad men han är bättre än raden och jag tycker att han var bra i försöket när han tog dödspositionen utvändigt om Get a Wish och gick i mål som trea. Med en mer passande resa nu och lite tempo på loppet tror jag att han är med där framme och slåss om de främre placeringarna.

MIn Vinnare: 1 Get A Wish
Spets efter 500m: 1 Get A Wish / 4 Gibson
Skrällen: 5 Gandhi
Rankingen A:1.2 B:4.5.9.6.3.7 C: 10.8.11.12

GS75-6 1600m Auto
Det finns egentligen inte så mycket att säga i det här loppet och att 5 Extreme får bära ett stort favoritskap är såklart helt korrekt. Det här är Danmarks bästa häst som verkligen tagit ett extra kliv på slutet och är på väg att växa in i den yttersta eliten på allvar. Han har fått ett bra spår bakom bilen och är snabb från start och kommer enkelt att ta hand om ledningen och sedan får övriga ekipage köra om andraplatsen. Spik.

Motbud
3 Slide So Easy har tjänat överlägset mest pengar i loppet och tolvåringen har hittat en fin form på slutet och har tagit två raka segrar. Nu är det mycket tuffare motstånd och för att kunna vinna loppet måste Extreme göra bort sig.

1 E Type Cash slog faktiskt både Slide So Easy och Extreme när de möttes i Ålborg i September. Det ska dock tilläggas att Extreme agerade märkligt den dagen och tog inte ett travsteg vilket såklart var en bidragande orsak till att han kunde vinna loppet. Han slog åtminstone Slide So Easy regelrätt och om man vill försöka fälla den stora favoriten är han given att ta med på systemet.

Min Vinnare: 5 Extreme
Spets efter 500m: 5 Extreme
Skrällen: 1 E Type Cash
Rankingen: A: 5 B:3.1.2 C: 4.6.7

GS75-7 2000m Auto
4 Billi Time var ute i ett bra V75-lopp senast och såg slagen ut men visade prov på en härlig inställning när han krigade sig till en seger och vann trots mycket grovjobb under vägen. Kommer han till ledningen tidigt är det hästen att besegra från den positionen men det finns faktorer som gör att jag vill gardera när det finns andra bra spikförslag i omgången. Dels kommer det eventuellt bli skor runt om nu istället för barfota runt om och jag tycker inte alltid han visar den inställningen som senast och är lite ojämn i sina prestationer. Inom DD-spelet väljer jag att plocka bort honom eftersom oddset lär bli otroligt lågt med en så pass stor favorit i DD-1.

Motbud
6 Daytona hade varit intressant att se i ledningen om han lyckas komma iväg Snabbare från start än Flemming Jensens favorit. Han har förvisso inte visat någon riktigt toppform på slutet men han tränar bra och känns på gång igen och jag hoppas för loppets skull att han vill köra i ledningen om han kommer dit. Han har vunnit tre lopp under året och kan betydligt mer än han visat på slutet.

9 Baxo Epice var ute på för djupt vatten senast i en tuff silverdivision under V75-omgången från Bjerke. Jag tycker att det här är en riktigt bra häst för klassen och han är som allra bäst när han får gå ett lopp på rulle och spara på sin speed tillslut vilket gör att läget inte behöver vara fel nu.

8 Arvid S.H var ok på kalmartravet senast men det var fel förutsättningar då och han kom inte till sin rätt över den korta distansen. Han avslutade ändå bra men det var alldeles för långt fram till täten och medeldistans är mer passande nu och han är van att tävla i tuffa sällskap.

Jag tar totalt åtta hästar på mitt system och hoppas att vi kan fälla den stora favoriten.

Min Vinnare: 4 Billi Time
Spets efter 500m: 5 Billi Time/ 6 Daytona
Skrällen: 9 Baxo Epice
Rankingen A: 4.6.9 B:8.1.2.3.10 C:7.5

Lycka till